DISTRIBUIȚI

UDMR Timiș a primit o grea lovitură la alegerile locale din acest an, în urma cărora nu a prins din nou niciun mandat de consilier județean, nu a mai prins niciun loc în Consiliul Local Timișoara și s-a ales cu o singură primărie în tot județul. Filiala recunoaște că are nevoie disperată să trimită măcar un om în Parlament, și marșează pe András Molnár.

Membru UDMR de opt ani, András Molnár este avocat de profesie și a fost pe locul doi la alegerile pentru CJT. ”În urma alegerilor locale putem trage concluzia că votul pentru Parlamentul României este deosebit de important pentru maghiarii din Banat. Este ultima șansă în următorii patru ani ca oamenii din această zonă să fie reprezentați. Dacă nu vom reuși să avem un deputat în București vor veni ani grei pentru comunitatea noastră. Ca avocat am rolul să reprezint oamenii și comunitățile la tribunal, la negocieri sau în fața autorităților. Trebuie să reprezint și să apăr interesele timișenilor. Promit că voi fi avocatul bănățenilor la București, și că voi face ceea ce fac de 12 ani – să apăr interesele oamenilor!”, a declarat András Molnár.

UDMR nu îl va mai avea pe Imre Farkas viceprimar, după ce nu a prins niciun loc de consilieri local. În Timiș, UDMR are un singur primar, la Dumbrava, o comună din zona de est a județului. Să nu mai prindă niciun loc în Parlament ar fi un dezastru pentru filiala Timiș. ”UDMR Timiș consideră deosebit de importantă reprezentarea comunității în Camera Deputaților, având în vedere că maghiarii au pierdut locurile din Consiliul Local, implicit și postul de viceprimar al municipiului Timișoara. Lipsa reprezentării poate afecta viața culturală, educațională, religioasă și va avea efect și asupra comunităților. De asemenea și județul a resimțit noul val și noua direcție care a adus mai puțini maghiari la urne, așadar fiecare vot devine deosebit de important, astfel încât Banatul să fie reprezentat corespunzător în Parlamentul României. Consiliul Reprezentanților Județeni a ales un om în care maghiarii din Banat au încredere, care poate să apere interesul timișenilor în politica mare din Capitală”, se arată în comunicatul semnat de președintele Zoltán Marossy și András Molnár.

 

LĂSAȚI UN MESAJ