DISTRIBUIȚI

Consilierii locali timișoreni au votat vineri un protocol încheiat cu Romsilva, Direcția Silvică Timiș și Ocolul Silvic Timișoara. Colaborarea vizează administrarea celor peste 5 milioane de metri pătrați din Pădurea Verde.

În urma unei hotărâri de Guvern, Pădurea Verde a trecut în proprietatea Municipiului Timișoara. ”Proiectul de hotărâre propune aprobarea preluării pe bază de protocol a suprafeței de 5.198.412 mp de fond forestier grupa I funcțională și încheierea unui contract de administrare cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Timiș- Ocolul Silvic Timișoara, contracte întocmite în conformitate cu legislaţia în vigoare. Urmare a celor expuse mai sus, considerăm necesară şi oportună aprobarea proiectului de hotărâre privind aprobarea preluării pe bază de protocol a suprafeței de 5.198.142 mp de fond forestier grupa I funcțională, vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie, subgrupa 1.4.a. – păduri special amenajate în scop recreativ (păduri-parc) și încheierea unui contract de administrare cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva –Direcția Silvică Timiș-Ocolul Silvic Timișoara”, se arată în proiectul de hotărâre de consiliu local.

Transmiterea Pădurii Verzi a fost făcută cu scopul de a amenaja o pădure-parc. Primăria trebeui să facă acest lucru în cinci ani, altfel, proprietatea revine la statul român. Transmiterea de proprietate poate permite, printre altele, și extinderea Grădinii Zooologice din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ