DISTRIBUIȚI

Liceul de Arte Plastice, mutat de câțiva ani buni în clădirea fostului Grup Școlar ”Tudor Tănănescu”, adică vechiul Liceu UMT, mai primește o serie de clădiri din campus. Consilierii locali au aprobat un proiect prin care se stabilește exact perioada, și anume, 49 de ani.

Acum, după fuziunea vechilor licee Energetic cu UMT, clădirile sunt aparțin de Colegiul Tehnic Energetic ”Regele Ferdinand I». Concret, spre Liceul de Arte Plastice vor trece o clădire cu școală, o clădire cu laboratoare, sala de sport, dar și cantina. ”Se completează Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 27/30.01.2018 privind alocarea a unor spaţii aferente Colegiului Tehnic Energetic «Regele Ferdinand I», din imobilul situat în Timişoara str. Lorena nr. 35, Liceului de Arte Plastice în vederea desfăşurării activităţii de învăţământ cu art. 1a, si art. 1b care vor avea următorul cuprins :- « Art.1a: Terenul construit și neconstruit ce constituie incinta imobilului din str. . Lorena nr. 35, înscris în CF 444779 Timișoara, va fi folosit de comun acord de către cele două unităţi de învăţământ Liceul de Arte Plastice și Colegiul Tehnic Energetic «Regele Ferdinand I»”, se arată în proiectul de hotărâre de consiliu local.

O versiune a acestui proiect a mai fost supusă la vot, dar fără să aibă toate avizele, dar și aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Timiș, deoarece implica modificările rețelei școlare. Actualele edificii cedate nu erau folosite. Liceul de Arte Plastice face în prezent cursuri doar în scenariul roșu, deoarece sunt probleme de infrastructură. Mai precis, se lucrează la toalete, aflate într-o stare dezastruoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ