DISTRIBUIȚI

Ripensia a pierdut acasă la scorul de 2-0 cu Metaloglobus București, formație care cu acest succes a urcat pe locul 2, promovabil direct. Au marcat, la început și la sfârșit de joc, ambii frați Herea, după un meci care complică și mai mult situația roș-galbenilor, chiar dacă la nivel declarativ, Cosmin Petruescu spune că nu e îngrijorat. Din minutul 66, timișorenii au jucat în zece. 

Practic, meciul a început de la 0-1, deoarece din primul minut, ovidiu Herea a reușit să înscrie, cu un șut la colțul lung după o incursiune în careu. Oaspeții au controlat ostilitățile în debutul de meci. Mino Sota a fost și el periculos, dar Dobre a fost pe fază și a apărat șutul său. Ripensia a avut și ea ocaziile ei, încă din minutul 14, când Tudorache nu l-a putut învinge pe Gavrilaș. A urmat un șut al lui Neagu peste poartă, și nici insistența lui Popovici la o fază la care mingea era aproape să iasă din teren. Pe final de repriză, Sota a prins un șut bun de la distanță, fază la care Dobre a intervenit din nou, pentru ca și pentru oaspeți, Claudiu Herea să nu nimerească spațiul porții la o reluare cu capul.

În repriza a doua, cu adăpostul golului marcat, Metaloglobus nu a mai fost așa de insistentă. Ripensia a reușit să aibă câteva ocazii importante. Tudorache a încercat și el cu un șut de la distanță, dar degeaba. În minutul 60, gazdele au avut o imensă ocazie, însă nici Valerii Macrițchii nu a putut să-l păcălească pe portarul bucureștenilor. Tudor Călin a încercat și el un șut de la distanță, în forță, însă balonul s-a dus peste poartă. Din minutul 66, partida a trecut în alt registru după ce Nenad Lalic, care a debutat la acest meci la Ripensia, a luat al doilea avertisment după un fault din spate la Claudiu Herea. Chiar dacă adversarul nu a mai fost atât de preocupat să atace, cu om în plus, s-a marcat și al doilea gol, la o fază la care Claudiu Herea și-a pus în valoare calitățile tehnice.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Val. Macrițchii, Burdeț, Lalic, Andr. Macrițchii – Stoi (C. Sîrbu 86’), T. Călin, Al. Neagu (Urvațev 77’) – Vasluian (Maric 86’), Al. Popovici (cpt., M Ene 77’), Vl. Tudorache (D. Golda 66’)
 

Metaloglobus București: Gavrilaș – Al. Coman (R. Chiriac 89’), Iul. Ciubotaru, L. Cazan, Andr. Sava – Mino Sota, Andr. Lungu – Ciocâlteu (Covalciuc 77’), Cl. Herea, Kassabji (A. Florescu 62’) – Ov. Herea (cpt.)

Cosmin Petruescu spune că echipa sa ar fi meritat să câștige. ”Sunt total nemulțumit de rezultat. După aspectul general al jocului, consider că și un rezultat de egalitate poate era nemeritat. Consider că am fost echipa mai bună, mai prezentă în joc. Am făcut poate cel mai bun joc al nostru din acest campionat. Nu pot decât să-i felicit pe băieți pentru atitudinea și dăruirea pe care au avut-o în această partidă. De fapt, dacă stăm să ne gândim bine, ar trebui felicitați jucătorii ambelor echipe, pentru că au fost admirabili ținând  cont de condițiile în care s-a disputat acest joc. Condiții care au fost independente de voința noastră și chiar s-au făcut eforturi supraomenești pentru a aduce suprafața de joc la o calitate acceptabilă pentru o partidă de Liga 2. Din păcate, nu s-a putut din cauza vremii, din cauza intemperiilor și, cu toate acestea, consider că terenul ne-a dezavantajat în primul rând pe noi, pentru că am jucat acasă. Chiar dacă am întâlnit o echipă din partea superioară a clasamentului, consider că am fost dezavantajați, pentru că am fost echipa obligată să paseze mai mult, să alerge mai mult, să construiască mai mult, lucrul pe care nu l-am reușit în unele momente din cauza terenului. Dar nu sunt scuze. Încă o dată aș vrea să-i felicit pe băieți pentru dăruire. Rezultatul îl consider nemeritat. Păcat de cele două naivități, două copilării, două greșeli pe care le-am făcut în acest joc. În prima, am avut noi un aut de margine la 30 de metri de poartă și pe tranziție  negativă, Ovidiu Herea a reușit să înscrie. E clar că valoarea individuală a făcut diferența. Experiența mult superioară a celor doi frați Herea a făcut diferența în acest joc. Ne așteptam la acest lucru, am încercat să avem dublaj permanent atunci când mingea era la unul din cei doi. Dar odată rămași în zece oameni, lucrul acesta a fost mai greu, pentru că am pierdut un om de la mijlocul terenului. Dar cu toate acestea, mă bucur că am reacționat bine din punct de vedere al jocului, nu al rezultatului”, a declarat Petruescu.

Gabriel Manu, antrenorul Metaloglobusului a spus că Ripensia i se pare oe chipă foarte bună. ”Un meci disputat, pe un teren incredibil de prost. Felicit adversarii, au echipă foarte bună, o echipă de viitor, cu copii foarte buni. Nu pot decât să-l felicit pe profesorul lor. Am reușit să câștigăm cele 3 puncte prin experiență, prin foarte buna organizarea defensivă și prin calitatea jucătorilor mei. Obiectivul este play-off-ul, 1-6. Încercăm meci cu meci să ne îndeplinim acest obiectiv”, a precizat Manu. 

Marți, ripensiștii merg în Arad pentru meciul cu Șoimii lipova din Cupa României. Ripensia va juca etapa viitoare, la Târgu Jiu, cu Pandurii.

LĂSAȚI UN MESAJ