DISTRIBUIȚI

Ripensia s-a impus cu 1-0 în meciul din turul IV al Cupei României jucat la Arad, cu Șoimii Lipova. Unica reușită s-a marcat în urma unei lovituri de pedeapsă, transformată de Cosmin Sîrbu. Timișorenii au dominat meciul jucat pe gazonul foarte bun de la stadionul Sânnicolau Mic, locul din Arad unde stadionul e chiar lângă un cimitir. Chiar în seara premergătoare jocului, roș-galbenii au descoperit cinci cazuri de coronavirus în lot.

Deși cazurile erau cunoscute inclusiv la FRF de luni seara, clubul le-a anunțat abia marți la prânz, ceea ce spune multe și nu de bine despre comunicare clubului. Cei pozitivi sunt Alexandru Popovici, George Neagu, Mădălin Sturzu, Harald Fridrich și kinetoterapeutul Bogdan Boldorea. DSP a dat aviz Ripensiei să joace fără carantinare. Altfel, în Arad, Ripensia a dominat meciul din partea bănățeană a Aradului, dar și-a păstrat ”păcatul” de a marca greu. De fapt, a făcut-o doar de la 11 metri. De remarcat și libertatea în joc pe care Ene a primit-o. Jucătorul cu profil ofensiv a putut să-și etaleze calitățile de a ține de minge poate pentru prima dată cu adevărat de când a venit la roș-galbenii.

Lipova a avut și ea ocaziile sale. Primul șut spre poartă a fost expediat de Moise, după care a fost rândul lui Stoi și Ene să nu prindă spațiul porții. Pentru gazde, au urmat ocazii irosite de Bercu și Trip. Până la urmă, după prima jumătate de oră, Ene a reușit să obțină un penalty, transformat de Cosmin Sîrbu în minutul 32. Conduși la jumătatea partidei, Șoimii au făcut trei modificări de la pauză. O ocazie importantă a avut-o tot Ripensia, la o fază la care Maric a trimis peste poartă în minutul 56.

Lipova a ”epuizat” toate modificările permise acum din minutul 62. Până la urmă, schimbările lui Flavius Sabău au dus la cea mai importantă ocazie a meciului. Totul s-a născut dintr-o lovitură liberă bătută de Polgar, fază la care Codoban a reluat periculos în fața porții. Spre disperarea agzdelor, Dolha nu a putut împinge mingea în poartă. Ripensia a încercat să joace mai degrabă cu șuturi de la distanță, fără succes. Nu a fost însă ”pagubă”, deoarece nici Șoimii nu au mai marcat.

Șoimii Lipova: R. Buta – Polgar, Dolga, Bercu (Codoban 46’), Stoin (Vlad 62’) – F. Trip, M. Popa (I. Gavrilă 62’), D. Pop, A. Gavrilă (Prună 46’) – Filimon, Al. Moise (A. Popa 46’)

Ripensia Timișoara: Mociu – Andr. Macrițchii (Vasluian 83’), Maric (T. Călin 83’), Țieranu, Val. Macrițchii – Stoi, Coulibaly, Urvanțev (Tudorache 59’) – C. Sîrbu (Burdeț 73’), Golda, Mih. Ene (Gladun 83’)

Cosmin Petruescu a fost mulțumit de atitudinea echipei. ”O victorie muncită. Știam că vom întâlni un adversar redutabil, o echipă foarte bună de ligă a treia, cu pretenții de ligă a doua. Mă bucur că ne-am mobilizat foarte bine pentru acest joc, am avut o atitudine corespunzătoare. Aș vrea să îi felicit pe băieți pentru jocul care l-au practicat, pentru rezultat, pentru calificare. Cu atât mai mult cu cât nu am putut să aliniem cel mai bun «11». Din cauza faptului că am avut un meci foarte greu sâmbătă acasă, în condiții foarte grele, pe care l-am jucat în condiții foarte grele. Primul «11» l-am decis în funcție de nivelul de prospețime al jucătorilor. Mă gândesc la meciul de la Târgu Jiu, cel mai important și cel mai greu meci este întotdeauna cel care urmează. Gândurile mele și ale staff-ului e clar că sunt focusate pe partida de la Târgu Jiu.  Mai avem de gestionat și cazurile de COVID, asta este soarta noastră, a Ripensiei în acest campionat. Când am crezut că lucrurile merg bine, pe un drum bun, pe un făgaș normal, că am recuperat o parte din jucătorii accidentați, a venti acest necaz cu băieții testați pozitivi. Ne ducem crucea până la capăt”, a declarat tehnicianul timișorean.

Flavius Sabău a văzut meciul ca pe o pregătire bună pentru formația sa, liderul Seriei 8 din Liga 3. ”A fost un joc echilibrat, echipa mea a evoluat destul de bine. Îmi pare rău pentru jucătorii mei că am avut două-trei situații foarte bune, dar, din nou, nu am reușit să marcăm. În schimb, ne-am atins obiectivul tactic, am făcut un antrenament foarte bun pentru meciul de sâmbătă,. În plus, câțiva dintre jucătorii importanți au evoluat doar o repriză, atât cât să-și facă antrenamentul, dar nici să nu obosească prea mult. Reper, păcat că nu am marcat și nici nu mergem mai departe, căci ne doream să jucăm cu o echipă mai puternică. Iar acel meci s-ar fi jucat după ce terminam noi turul și atunci din punct e vedere fizic nu era nici o problemă”, a declarat antrenorul Lipovei.

Ripensia va juca sâmbătă de la ora 11 la Târgu Jiu, cu Pandurii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ