DISTRIBUIȚI

Scandalul dintre PNL și USR-PLUS capăt proporții tragicomice după ce deja de joi, situația a devenit ridicolă pentru cetățenii din Timiș și Timișoara. Vineri, la o conferință de presă organizată pentru a veni cu alte și alte explicații suplimentare, Alin Nica a spus că Fritz a reacționat nervos și a mototolit protocolul de colaborare, iar liberalul l-a imitat la rându-i, simbolic, în conferința de presă.

Nica s-a declarat șocat de reacția lui Fritz și a făcut o paralelă cu însăși Angela Merkel, deși chiar nu era cazul de o așa asemănare între Fritz și cancelarul Germaniei. nica spune că fritz e influențat negativ de Cătălin Drulă. ”Nu am întâlnit niciodată nicăieri ca în timpul negocierilor ca un partener să-i bage cuțitul în spate celuilalt partener, așa cum a făcut-o prin declarații belicoase și total neadevărate, așa cum a făcut înainte de negocieri bucureșteanul Cătălin Drulă. Poate la București se face un altfel de politică, de mahala. dar aceasta nu e spritul nostru, spiritul bănățean e altfel”, a spus Alin Nica. Întrebat dacă chiar crede că doar Drulă e de vină, Nica și-a dat seama că strategia de a pune totul în cârca unui singur parlamentar USR nu e credibilă. ”Nu este o chestiune ce poate fi izolată în interiorul USR, ci mai degrabă pare o politică de partid de a ataca PNL”, a mai spus Nica.

Fostul primar din Dudeștii noi a explicat că a convenit ca Fritz să scrie protocolul de alianță, unul în care nu se menționau împărțirea funcțiilor, iar el să scrie un comunicat de presă în care se vorbea de funcții și alte aspecte netrecute în protocolul. Nica a semnat simbolic protocolul în fața presei și a spus că luni îi așteaptă pe cei din USR-PLUS la negocieri. ”Reacția lui Dominic a fost să mototolească protocolul și să-l arunce spunând că fără funcții, acest protocol reprezintă doar hârtie. Chestiune care m-a șocat, cu atât mai mult cu cât am colegi în Germania și știu cum se discută acolo”, a spus Alin Nica.

Interesant este că cele două partide au spus că fiecare și-a dat alt deadline pentru a stabili viceprimarii și vicepreședinții de CNJ. Cei de la USR au declarat la ieșirea de la negocieri că Nica le-a spus să stabilească funcțiile abia după 6 decembrie, pe când Nica le-a spus să mai aștepte o săptămână. ”Eu am spus să mai vedem o săptămână și dacă ei spun că au nevoie de mai mult timp, să vedem peste două, peste trei, după alegerile parlamentare dacă vor ei ne atace. Măcar să știm cum stau lucrurile. Să știm dacă suntem parteneri. Nu putem face această duplicitate să se semneze protocolul și să ne împingem cuțitul pe la spate Nu e nicio tragedie, au stat orașe fără viceprimari și un mandat întreg”, a spus Nica.

Deși scandalul e tot mai evident, Nica spune că încă mai crede că alianța se va parafa.

LĂSAȚI UN MESAJ