Alin Nica vrea să arate că e un președinte de consiliu județean implicat și duminică, a doua zi după învestire, a anunțat că a constituit un grup de lucru pentru combaterea efectelor pandemiei. Pompos, fostul primar al comunei Dudeștii Noi a numit grupul ”task force” și a convocat deja o reunire a acestui grup duminică la prânz.

Nica spune că acest grup nu se substituie Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se reunește când e convocat de Instituția Prefectului Timiș. Ca orice pas făcut de Nica, îi implică și pe primarii din județ”Astăzi, am decis să constitui un grup de lucru la nivelul județului Timiș pentru combaterea efectelor pandemiei. Acest grup nu se va substitui Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, ci este o entitate care vine în sprijinul deciziilor luate de grupul care funcționează în cadrul Prefecturii Timiș. Din Task-Force-ul pe care l-am înființat în aceasta dimineață vor face parte medici, directori de spitale implicate în lupta împotriva Covid 19, specialiști în boli contagioase, în imunologie, reprezentanți ai DSP. În viitor, acestui grup li se vor alătura primari din localitățile din județ, reprezentați ai sectoarelor grav afectate, rectorul Universității de Medicină. Împreună vom încerca să găsim soluții de lupta împotriva Sars Cov 2”, spune Nica.

Deocamdată, la prima întâlnire, au fost toți managerii de spitale din Timișoara în care sunt internați pacienți cu coronavirus, dar și cu șeful Sistemului de Ambulanță Județean, plus șefii DSP, ISU și ai IPJ. ”Astăzi, a avut loc prima întâlnire a grupului și am vrut să stau de vorbă cu managerii de spitale din Timișoara implicați în lupta împotriva noului coronavirus. Au fost prezenți managerul spitalului aflat în linia 1 în lupta împotriva Sars Cov 2, doctorul Cristian Oancea, de la Victor Babeș, managerul spitalului municipal, Daniel Malița, Raul Pătrașcu de la Spitalul Județean, doamna Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR, domnul colonel Sorin Homeag, de la Spitalul Militar, managerul SAJ Timiș, Iancu Leonida, directorul DSP, Flavius Cioca. Au mai venit alături de noi, șeful ISU și inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș”, a mai informat Alin Nica.

Noul președinte al CJT a cerut să fie mai multe locuri în spitale, dar și o coordonare mai bune între ambulanțe și Spitalul „Victor Babeș”. unde s eface evaluarea tuturor bolnavilor. ”Tot in cadrul întâlnirii am discutat despre o mai bună coordonare între Serviciul de Ambulanță și Spitalul Victor Babeș, acolo unde se face evaluarea pacienților infectați cu Covid 19 pentru ca să nu se mai întâmple ca un număr mare de ambulanțe să ajungă în același timp la spital și astfel pacienții să fie nevoiți să aștepte. În zilele următoare vom veni cu noi propuneri de acțiune pe care le vom înainta Comitetului Județean pentru situații de urgență. Vrem ca Timișul și Timișoara să devină un model pentru România. Trebuie să arătăm că aici se poate. Că putem găsi soluții să luptăm împotriva pandemiei. Avem medicamente, avem echipamente de protective, medicii timișoreni sunt printre cei mai buni specialiști din țară, dar fără ajutorul vostru nu putem lupta împotriva acestei maladii cumplite care zi de zi, ora de ora face noi victime”, a mai anunțat Nica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ