DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a fost validat de Tribunalul Timiș ca primar al Timișoarei, miercuri. Vineri, noul edil va fi învestit oficial în funcție, în urma unei decizii a prefectei Liliana Oneț, care a programat deja ceremonia.

Împotriva lui Dominic Fritz au fost depuse trei contestații, iar Tribunalul Timiș a amânat marți pronunțarea pentru miercuri, când noul edil a primit ”undă verde”. ”Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale”, a anunțat Fritz.

Primarul consideră că instanța a confirmat un principiu european. ”Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc”, a mai postat primarul ales al Timișoarei.

Ceremonia de validare va avea loc vineri, 30 octombrie, la ora 10.

LĂSAȚI UN MESAJ