ASU Poli a jucat meciul cu Dunărea Călărași acum, după ce în etapa a șaptea, partida nu s-a putut disputa din cauza cazurilor de coronavirus din lotul timișorenilor. Jocul s-a terminat la scorul de 1-1. Primul gol l-a marcat Valentin Alexandru la greșeala lui Coadă, iar al doilea Sergiu Popovici, la eroarea lui Bedea.

Practic, meciul a început d ela 1-0 pentru Dunărea. În minutul 8, după ce Coadă a respins aiurea spre propria poartă, Bedea a reluat, Hindrich a apărat, dar Valentin Alexandru a venit și a reluat mingea în plasa porții. Cu adăpostul golului marcat rapid, călărășenii au stat foarte organizați, în așa fel încât să nu permită ”accesul” gazdelor spre poartă, cu regrupări rapide și cu doi sau trei oameni pe adversarul cu minge. Oaspeții au reușit, pe acest fond de joc, să aibă o ocazie prin Ciucur. Poliștii au fost periculoși prin Bogdan Vasile, înlocuit după o accidentare, Axente și Ignea.

În repriza a doua, jocul s-a schimbat mult, mai ales că Dunărea nu a maia vut forța fizică să preseze atât de mult adversarul. Astfel, poliștii au putut să se desfășoare liber după ce oaspeții au cam terminat bateriile. Pe acest fond de joc au apărut numeroase ocazii. Munteanu a avut o reluare puțin pe lângă poartă, pentru ca apoi, Codrea să aibă o reluare care să se ducă puțin peste transversală. Dunărea a avut o mare șansă în minutul 59, când Vali Alexandru a trimis din câțiva metri peste poartă. Peste două minute, Bedea a trimis mingea aiurea după ce l-a deposedat pe Ignea, iar Petre Ivanovici a venit și a marcat.

Jocul s-a deschis destul de mult la 1-1, deoarece ambele echipe și-au dorit un succes. Ivanovici a fost din nou periculos imediat după ce a înscris. Axente ar fi avut șansa să-l învingă pe Krell, dar nu a putut trece mingea peste unghiul închis de portar. De altfel, spre final, Poli, deși domina și juca cu doi atacanți, a ales variante destul de neinspirate la finalizare, cu reluări din apropiere buturilor la colțul scurt. Ultima ocazie importantă a meciului a avut-o Dunărea, la un șut al lui Fotescu, ce s-a dus pe lângă buturi.

ASU Poli: Hindrich – Sofran, Coadă, Scutaru (cpt.), Pamfile – Bg. Vasile (D. Codrea 22′), Casado – Al. Munteanu, A. Ignea (Plazonja 71′), P. Ivanovici – Axente

Dunărea Călărași: Krell – I. Sîrbu, A. Lopez, Wiktorshi, Sălcianu – Bedea (Măd. Calu 70′), Djuric – Tudoran (Bud 85′), Zaluschi (M. Fotescu 46′), Ciucur (cpt.) – Val. Alexandru (Țenea 90′)

Octavian Benga și-a felicitat jucătorii, dar a admis și el neinspirația echipei la scorul de 1-1. ”Un joc foarte greu, mă așteptam la acest lucru, să întâlnim un adversar foarte dificil. S-a văzut că e o echipă bună. Dar cred că și noi astăzi ne-am ridicat la un nivel foarte bun. Am avut o posesie foarte bună. Am încercat tot timpul să construim, nu am cedat, chiar dacă am luat gol foarte repede pe o greșeală copilărească. Am atacat, am încercat să câștigăm. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudine, pentru că au luptat de la început până la sfârșit și nu au cedat, chiar dacă venim după patru meciuri din trei în trei zile, cu jucători care s-au antrenat foarte puțin, au luptat astăzi până la ultima picătură de energie. Merită felicitați, cred că a fost un joc reușit de ambele părți, bun, peste nivelul Ligii 2. Nu cred că mă așteptam să avem mai multe ocazii când am forțat cu doi atacanți. Am riscat, am forțat victoria. Dar am avut ocazii, două-trei mai clare. Dar am avut foarte multe situații în ultimii 20 de metri. Ajungem în zona careului și nu avem inspirație, nu alegem soluția potrivită. E bine că ducem mingea până acolo, dar trebuie să fim și mai inspirați ca să și marcăm. E păcat, ajungem în nenumărate situații. Am avut foarte multe cornere și lovituri libere, cred că 8-9 cornere, și nu am fost periculoși. Știam că ei sunt o echipă foarte bună la jocul de cap, se apară foarte bine. Au jucători cu talie bună și puternici în duelurile aeriene. Mă așteptam totuși ca și noi să le punem probleme și se pare că astăzi nu am reușit să le punem probleme din fazele fixe”, a spus Benga.

Cristian Pustai a spus că meciul nu a venit în cel mai bun moment pentru echipa sa. ”Două echipe ce-și doresc să se claseze în primele șase. Un meci palpitant, pe care l-am avut în mână, dar am făcut o greșeală foarte mare în repriza a doua. Am mai avut o ocazie, și ei au avut în repriza a doua, la 1-0, noi puteam să facem 2-0 și să închidem jocul. Până la urmă, asta e. Un punct se pune în clasament. A fost meciul care ne-a dat puțin peste cap, pentru că nu l-am jucat atunci. Nu zic că din vina gazdelor, ca și aspet al lucrurile. Atunci eram într-o formă destul de bună și acum jucăm din trie în trei zile meciuri. Ne este greu, pentru că suntem un lot format așa, din mers, fără cantonament, fără nimic. Și asta se vede. Apar deja mulți jucători accidentați și va trebui să facem față. Dar asta e, ne luptăm, pe orice teren jucăm. Păcată că am făcut două egaluri, și la Slobozia, și aici, în două meciuri consecutive în care am condus. Acesta e fotbalul. Având în vedere că și ei au greșit la primul gol, cu o pasă la portar interceptată chiar de Bedea, care și-a «răscumpărat» greșeala. Nu analizăm aici la cald. Vom vedea acasă ce am făcut, și bine și rău. De fiecare dată rezultatul final e echitabil. El rămâne și punctul se adună”, a punctat Pustai.

Poli va juca din nou sâmbătă la roa 11, în deplasare la Recea.

LĂSAȚI UN MESAJ