DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat, în calitate de lider de proiect, finanțare din bani europeni în valoare de 900.000 de euro, pentru creșterea performanței științifice și a capacității de management în zona psihologiei. Ceilalți parteneri din proiect sunt Universitatea Milan-Bicocca din Belgia Italia, și Universitatea din Ghent, Belgia.

În cadrul proiectului, o echipă de cercetare în psihologie din cadrul UVT se va înfrăți cu câte o echipă de la cele două universități partenere. Cercetătorii timișoreni sunt interesați de investigarea mecanismelor cognitive prin care anumite persoane dezvoltă o vulnerabilitate emoțională ridicată. Proiectul va dura trei ani și va presupune numeroase proiecte comune de cercetare, precum și schimburi de experiență și stagii de formare pentru cercetători.

Proiectul a fost lansat online și se va derula între octombrie 2020 – septembrie 2023. Proiectul de tip Twinning este finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare HORIZON 2020, susținut de Uniunea Europeană, în baza Grant-ului numărul 952464.

LĂSAȚI UN MESAJ