DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara are parte de un nou meci dificil, de data aceasta, cu un adversar redutabil acasă. Turris Oltul Turnu Măgurele va veni în Banat, iar roș-galbenii nu pot aborda jocul cu tot lotul valid. Chiar și așa, Cosmin Petruescu spune că nu sunt motive de lamentare.

Antrenorul spune că în lot, atmosfera e optimistă. ”Echilibrul este cuvântul de bază la noi, starea de spirit este bună. Suntem încrezători, suntem optimiști, mai ales că suntem conștienți de valoarea adversarului pe care îl vom întâlni. Clar, întâlnim o echipă foarte bună, care a trecut cu bine peste șocul ratării obiectivului în sezonul trecut. O echipă care a dat dovadă de maturitate, înțelepciune. Au gestionat foarte bine situația. Au rămas în aceeași formulă din punct de vedere al băncii tehnice. Au făcut o serie de transferuri importante, jucători cu experiență, de unde reiese clar că-și doresc promovarea în acest sezon. Rezultatele de până acum confirmă acest lucru, iar maturitatea echipei se reflectă foarte bine și prin media de vârstă. La ultimul joc, cel cu Reșița, exceptând cei doi juniori pe care i-au avut în teren, cel mai tânăr jucător a lor a avut 27 de ani”, a declarat antrenorul.

Deocamdată, mai sunt jucători izolați din cauza coronavirusului. Este vorba de Popovici, Neagu, Sturzu, dar și Fridrich, care este oricum suspendat. Va lipsi sigur și Neacșu, care e încă în refacere după o accidentare, dar este posibil să revină Rogac. Mihai Ene a acuzat și el probleme săptămâna aceasta. ”Indiferent  de numele celor care intră pe teren, important e să dea un randament bun și să se demonstreze că merită să îmbrace tricoul Ripensiei. Sunt convins că o vor face. Au demonstrat-o până acum și sper să o demonstreze și în continuare. Nu avem timp de lamentări, important e să găsim soluții pentru a continua seria de jocuri bune de pe teren propriu, chair dacă nu întotdeauna aceasta lucru a fost confirmat și prin rezultate”, a mai spus Petruescu.

Meciul dintre Ripensia și Turris începe sâmbătă la ora 11 pe Electrica și nu e televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ