DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara a avut 12 infectări cu coronavirus, iar luni, echipa a făcut o retestare completă, după ce pozitivii deja ieșiseră din izolare. Acum, șapte persoane au ieșit pozitive, iar un jucător este la primul rezultat de acest gen, astfel că a intrat în izolare.

SCM Timișoara a fost declarată  focar de coronavirus, cu primele 11 infectări ale lui Dragan Petricevic și la zece jucători. Acest rezultat a venit în 15 octombrie, iar în 20, clubul a retestat negativii și angajații de la Sala ”Constantin Jude”. Atunci, americanul Lewis Stallworth a ieșit și el pozitiv, tot asimptomatic, ce și ceilalți 11. A intrat și el în izolare. Între timp, cei 11, dar și americanul, au terminat cele 14 zile și au ieșit din izolare, dar au și revenit la pregătire, parțial. ”Noi nu facem nici acum antrenamente la capacitatea maximă. Am făcut analize medicale pentru jucători. Teste de sânge, deoarece e foarte important cum stau cu coagularea. Un cheag de sânge poate omorî un sportiv. La fel, teste de plămâni, care nu au ieșit deocamdată bine la toată lumea. Antrenamentele de contact le-am făcut cu mască”, ne-a declarat Dragan Petricevic.

Luni, echipa de baschet s-a retestat, deoarece așa cere protocolul pentru începerea sezonului competițional. Ei bine, un membru al staff-ului și șase jucători au ieșit pozitivi. Între ei, și unul dintre jucătorii care ”scăpaseră” până acum. El este singurul care a intrat în izolare, dar astăzi a fost retestat. Dragan Petricevic a decis acest lucru deoarece Lewis Stallworth a avut, de exemplu, un prim test negativ, apoi pozitiv, apoi negativ, și apoi, din nou pozitivi. Americanul, la fel ca ceilalți colegi care au stat 14 zile în izolare, nu mai trebuie să se izoleze. ”Noi ceilalți nu suntem izolați, deoarece nu mai suntem considerați infectați și contagioși. Noi avem rămășițe de virus. Așteptăm rezultatul retestării, dar și un răspuns de la DSP. Avem nevoie de acceptul lor pentru a pleca luni la competiție, spre Sibiu. Astăzi nu am reușit să vorbim, vom încerca mâine”, a precizat Petricevic.

De marți, SCM Timișoara ar urma să joace la turneul de Cupe României de la Sibiu, cu un prim meci cu Voluntari. Miercuri, e programat un meci cu CSM Târgu Jiu, joi va fi zi de pauză, iar vineri, urmează un meci cu gazdele de la CSU Sibiu. Luni seara la ora 18, echipele trebuie să intre în ”bulă”, adică la hotelul unde vor fi cazate în Sibiu. Pe timpul turneului, jucătorii nu au voie nici să plece la magazin, pentru a-și cumpăra un suc. SCM Timișoara încă figurează ca focar activ la DSP Timiș, cu cele 11 infectări inițiale. Stallworth nu a fost adunat cazurilor, deoarece nu s-ar fi găsit legătura epidemiologică cu primele 11 infectări.

foto: facebook.com/baschetscmtimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ