DISTRIBUIȚI

Încă un caz de coronavirus la SCM Timișoara, după testarea făcută la început de săptămână, pentru turneul de săptămâna viitoare de Cupa României. Pe lângă faptul că dintre cei care au mai fost pozitivi și au finalizat cele 14 zile de izolare unii au mai fost depistați cu virusul în corp, în cazul lui Alexandru Olah a fost depistată o nouă infectare.

Clubul a testat toată echipa luni, 2 noiembrie, deoarece așa prevede regulamentul, la o săptămână înainte de intrarea în ”bula” de la Sibiu, unde se va disputa turneul Cupei României. Dacă până acum toată echipa contactase virusul, cu excepția celor doi jucători din naționala României, Alexandru Olah și Mirel Dragoste, acum și Olah a ieșit pozitiv. Pivotul este asimptomatic și a fost retestat și marți de club, pentru siguranță, iar al doilea teste a confirmat primul diagnostic. De luni, 2 noiembrie, Olah este, așadar, în izolare. El va rata și turneul de Cupă de la Sibiu.

Sportivul are dreptul la o retestare la 7 zile, cu prelevarea probei de la cei de pe ambulanță, drept acordat sportivul profesioniști. Așadar, luni, 9 noiembrie, Olah va fi retestat. Dacă iese negativ, va ieși din izolare, dacă nu, va sta 14 zile la domiciliu. Ultima sa zi de izolare ar fi, în acest caz, 15 noiembrie. Data pentru reunirea lotului echipei naționale a fost stabilită pentru 13 noiembrie, la București. De acolo, Vulturii vor pleca spre ”bula” de la Valencia în 23 noiembrie. România va juca în preliminariile pentru Eurobasket 2022 cu Polonia, în 28 noiembrie, și Spania, în 30 noiembrie.

Rămâne de văzut dacă Olah va putea ajunge la timp sau va întârzia puțin la convocările lui Tudor Costescu. Lista celor convocați inițial este următoarea: Lucas Tohătan, Tudor Gheorghe, Kristopher Richard, Mirel Dragoste, Nandor Kuti, Tudor Fometescu, Marcu Badiu, Dragoș Diculescu, Mihai Măciucă, Bogdan Nicolescu, Bogdan Popa, Ionuț Berceanu, Emanuel Cățe, Alexandru Olah, Rareș Uță.

LĂSAȚI UN MESAJ