DISTRIBUIȚI

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au câștigat primul meci de la turneul de debut din Cupa României, jucat la Sibiu. Elevii lui Dragan Petricevic s-au impus cu 87-85, după un meci palpitant cu cei de la CSO Voluntari, echipă unde joacă experimentatul Vlad Moldoveanu.

Timișoara a mers la turneu fără trei jucători importanți, din cauza îmbolnăvirilor de coronavirus. Alexandru Olah este în izolare, iar Lewis Stallworth și Daniel Banciu nu erau complet refăcuți și antrenorul a decis să nu îi ducă în deplasare. Timișoara nuna intrat deloc bine în meci, mai ales în contextul în care absenții aveau roluri importante. CSO Voluntari s-a desprins ușor, iar bănățenii au revenit greu pe tabelă. După 19-28 la finalul primului sfert, în al doilea parțial, timișorenii au reușit să reducă ecartul. SCM s-a instalat pentru prima dată la conducere după 14 minute de joc, la aruncarea lui Norbert Kelemen, care a dus scorul la 33-32.

Jocul a continuat foarte echilibrat până la pauză, când s-a intrat cu 47-48. După trecerea pe la vestiare, Voluntariul a reușit din nou să conducă ostilitățile jocului și s-a desprins din nou la o diferență cât de cât confortabilă. În sfertul trei s-a intrat cu 64-74, dar Timișoara nu a abandonat lupta. Spre finalul ultimului sfert, Mijajlovic a înscris de 3 puncte pentru 82-80, ”Leii” s-au desprins la 87-81, dar ilfoveni au reușit să revină la diferența de o aruncare. Până la urmă, McCarthy l-a faultat pe Komatina, iar astfel,a dversarul a pierdut posesia și nu a mai putut reveni, chiar dacă muntenegreanul a ratat ambele aruncări libere.

Brown a fost cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 24 de puncte, urmat de Mijajlovic, cu 17 puncte, Gajic, cu 13, Dragoste, cu 11, Komatina, cu 7, Mocrițchi și Mirkovic, fiecare cu câte 6 puncte, și Kelemem cu 3 puncte. Hickey a fost cel mai bun marcator al Voluntariului, cu 22 de puncte.

Turneul continuă, iar miercuri, de la ora 16, Timișoara dă piept cu CSM Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ