DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara a pierdut cu 85-68 ultimul meci din grupa C a Cupei României, cu gazdele de la CSU Sibiu. Sfertul trei a marcat o cădere în joc a alb-violeților, iar de aici, ardelenii au controlat jocul în totalitate. Chiar și așa, timișorenii vor merge în Final 8, unde ajunge și cele mai bune locuri 2 din cele trei grupe. 

Timișorenii au intrat foarte bine în meci și au reușit să se instaleze relativ ușor la conducere. Primul sfert s-a terminat cu 22-17 în favoarea alb-violeților, pentru. Bănățenii au putut să-și mențină avansul până după ce s-a trecut de jumătatea sfertului. Sibiul a egalat la 33-33, la triță lui Lutete, care a dus asocurl la 33-33. La pauză s-a intrat cu 39-35, după ce Timișoara a mai marcat un singur coș în aproape 3 minute de joc. Căderea a fost însă totală în sfertul trei, când ”leii” au dat doar 6 puncte! În aceste condiții, în sfertul trei s-a intrat cu 65-41 pentru sibieni.

Diferența a crescut în favoarea gazdelor turneului, la scorul de 72-48, iar Timișoara nu a mai avut forța să revină în meci. Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Komatina, cu 12 puncte, urmat de Gajic, Dragoste și Lazar, fiecare cu 10 câte puncte, Mirkovic, cu 9 puncte, Brown, cu 8 puncte, Kelemen, cu 6 puncte, și Mocrițchi, cu 3 puncte. De la Sibiu, Philmore și Jackson au fost cei mai buni marcatori, fiecare cu câte 15 puncte. Timișoara a terminat pe locul 3 în grupă, dar e printre primele două formații de pe locurile 3.

Turneul Final 8 al Cupei se va juca anul viitor, în martie. După pauza prilejuită de jocurile echipei naționale, Timișoara va începe campionatul în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ