DISTRIBUIȚI

Luni, timișorenii vor asista, din păcate, la o nouă piesă de teatru foarte prost din seria așa-ziselor negocieri dintre PNL și USR-PLUS. Scena politică locală se așteaptă la o ședință cu scandal, după un scenariu pregătit de ”dirijorul” Nica, care pune de săptămâni bune bețe în roate alianței. De altfel, informațiile sunt că liberalii vor părăsi sala la votul pentru viceprimar!

Teoretic, conform înțelegerilor, viceprimari ar urma să fie Ruben Lațcău, de la USR, și Cosmin Tabără, de la PNL. Tabără și Radu Țoancă de la PSD sunt membri supleanți și vor fi investiți tot la ședința de luni, când vor depune jurământul. Fritz a și postat sâmbătă un laudatio veritabil la adresa lui Lațcău. ”Ruben este un inginer ieșit din comun. A fost creierul care a construit, timp de un an și coordonând o echipă de aproape de 100 experți, programul meu de guvernare pentru Timișoara. Poți să-l trezești la ora 3 noaptea și să-l întrebi care sunt următorii pași pentru un nou plan de mobilitate urbană, sau cum trebuie să restructurăm COLTERM, sau ce se va întâmpla cu zona metropolitană ca să atragem mai mulți investitori – și va da un răspuns detaliat, dar mai ales pasionat. Cu Ruben lângă mine, Primăria Timișoara va câștiga un strateg și un manager care împreună cu mine va transforma această instituție”, a anunțat Fritz.

De altfel, Fritz lasă se înțeleagă că există șansa să se voteze un singur viceprimar, pentru că negocierile, bineințeles, nu s-au terminat. ”Ruben este propunerea mea și a colegilor mei din USR PLUS pentru funcția de viceprimar. După cum știți, din păcate încă nu s-au încheiat negocierile cu PNL. Dar în absolut orice scenariu, un viceprimar va reprezenta cei 42% din timișoreni care au votat cu USR PLUS. Asta este motivul pentru care fac un apel către toți consilierii locali, indiferent de culoare politică, să-l voteze. Îmi doresc să-l votăm pe Ruben Lațcău în unanimitate, să trimitem un semnal puternic că împreună respectăm voința cetățenilor și că suntem în stare să colaborăm în vremuri de criză.Al doilea loc de viceprimar va rămâne liber până când putem semna un parteneriat cu PNL despre majorități stabile și asumate atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean”, mai spuns Fritz.

Așadar, Fritz spune clar că nu va avea loc și votul pentru Tabără. Se pare că planul liberalilor este să saboteze și votarea lui Lațcău. Aparent, toți cei nouă consilieri locali ai PNL vor părăsi sala când se va ajunge la punctul al cincilea de pe ordinea de zi, când se votează ca Ruben Lațcău să fie viceprimar. În aceste condiții, în sală ar rămâne 13 consilieri USR-PLUS, dar și trei de la PSD și Pro România. Interesant este că la CJT, pentru vicepreședinți, se pare că Nica a bătut palma cu Adrian Pau. Cu cei trei consilieri județeni ai Pro România, PNL are suficiente voturi pentru a-și impune doi vicepreședinți. Unul dintre favoriți ar fi Alexandru Proteasa, iar celălalt, Marius Hiticaș, omul de încredere al lui Dănuț Groza.

În aceste condiții, situația votului viceprimarilor, despre care Fritz spune insistent că are nevoie, are șansele să rămână în aer! Ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara începe luni la ora 17, al Filarmonică.

1 COMENTARIU

  1. Numai asa poate sa o ia si PNL-ul pe urmele PSD-ului in Timisoara, adica sa nici nu mai fie luat in serios in viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ