DISTRIBUIȚI

Globalizarea şi standardele inalte de productie din secolul XXI, precum si drepturile angajatilor, au determinat angajatorii sa puna mai mult accent pe sanatatea si siguranta personalului. Odata cu cresterea productiei, a crescut si numarul accidentelor legate de munca. Potrivit mai multor studii efectuate pe scara larga in intreaga lume, aproximativ 25% din reclamatiile de invaliditate la locul de munca se datoreaza unei forme de vatamare a piciorului.

 

Cauza principala este expunerea constanta la un mediu de lucru periculos, in absenta oricarui echipament de protectie, inclusiv incaltaminte care este special conceputa pentru a evita leziunile la nivelul picioarelor. Costul recuperarii si suferinta cu care se confrunta angajatii, sunt fara egal si aceste accidente au loc in toate industriile. Asadar, incaltamintea de protectie devine obligatorie la locul de munca si angajatorii trebuie sa se asigure ca pun la dispozitia personalului incaltaminte de protectie adecvata activitatii desfasurate. Incaltamintea de siguranta de calitate este foarte importanta pentru ca trebuie sa asigure confort angajatilor, astfel incat acestia sa fie mai productivi. Iata o scurta descriere a avantajelor incaltamintei de siguranta la locul de munca:

Prevenirea alunecărilor şi căderilor

Alunecarile sau caderile sunt incidente neplacute care se pot intampla in orice loc de munca, avand ca rezultat o multime de accidente grave anual. Multe companii pot recurge la luarea de masuri, cum ar fi instalarea benzilor antiderapante pentru a reduce drastic riscurile de alunecare. Cu toate acestea, nu exista o alternativa la incaltamintea de siguranta adecvata care sa ofere o protectie suplimentara impotriva caderilor si alunecarilor. Incaltamintea cu talpa antiderapanta poate reduce frecarea si poate ajuta la prevenirea caderilor in medii alunecoase.

Protecţie împotriva arsurilor

Arsurile periculoase cauzate de incendiile industriale pot aparea in aproape orice loc de munca, la fel si arsurile provenite din substante chimice si materiale topite si fierbinti. Incaltamintea de protectie fabricata din materiale rezistente, poate preveni arsurile provocate de stropi chimici, stropi de metal si alte substante periculoase care ar putea rani pielea picioarelor / mainilor sau a oricarei alte parti a corpului.

Menţinerea temperaturii optime pe vreme extremă

In unele locuri, vremea aspra si rece poate deschide calea catre leziuni, cum ar fi cele provocate de inghet si hipotermie, iar aceste pericole nu ar trebui trecute cu vederea. Angajatii care lucreaza afara pe timpul iernilor aspre sunt expusi riscului, impreuna cu angajatii care lucreaza intr-un mediu frigorific. Mentinerea picioarelor calde si confortabile cu ajutorul unor bocanci de protectie, precum si alte masuri de siguranta sunt, prin urmare, foarte relevante la locul de munca pe vreme extrema.

Protectie împotriva pericolelor electrice

Dupa cum stim cu totii, electricitatea prezinta o multime de riscuri la locul de munca. Muncitorii sunt predispusi la socuri electrice potentiale datorate scurtcircuitelor. Pentru a reduce posibilitatea unui accident electric, poate fi purtata incaltaminte din piele, cauciuc sau alte materiale care nu sunt conductoare de electricitate. Aceste masuri de precautie reduc semnificativ amenintarea reprezentata de fire expuse, bobine, buni conductori de electricitate etc.

Rezistenţa la oboseală

Oboseala poate fi o problema majora, coplesitoare, pentru angajatii care stau toata ziua in picioare, in special pe suprafete dure, cum ar fi betonul. Muschii picioarelor, spatelui si altor parti importante ale corpului pot obosi, mai ales atunci cand nu este purtata o incaltaminte adecvata. Pantofii de protectie asigura o amortizare confortabila pentru glezne si un sprijin echilibrat al arcului piciorului, atenuand orice tensiune inutila asupra muschilor, rezultand in picioare mai putin obosite. Acest aspect ii ajuta pe angajati sa fie mai atenti la locul de munca si le permite sa-si faca treaba in siguranta si mai eficient, crescand astfel productivitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ