LIGIA IUNIA DUGULESCU s-a nascut in 4 iulie 1970, fiind prima dintre cei patru frati. A  crescut sub regimul Comunist si a participat la Revolutia din Decembrie 1989 alaturi de tatal sau, regretatul pastor si deputat, Petru Dugulescu. Domnia sa a fost cel care a raspuns invitatiei de a vorbi din balconul Operei despre insemnatatea Nasterii Domnulu. Pentru ca urma Craciunul, i-a invitat pe cei prezenti in Piata Operei, ca dupa 40 de ani de comunism si ateism sa rostesca impreuna rugaciunea Tatal Nostru. Imaginea aceea solemna a unei piete pline de oameni ingenunchiati, rugandu-se intorsi spre Catedrala va ramane peste veacuri in fotografii si in amintirea poporului, iar scandarea cuvintelor incredibile “ Exista Dumnezeu, Exista Dumnezeu!” arata faptul ca nici macar opresiunea comunista si educatia ateista nu au  putut scoate credinta in Dumnezeu din mintea si sufletul  romanilor! 

Ce v-a determinat sa acceptati provocarea de a candida pentru Senat?

 Doresc sa intru in aceasta competitie politica, desi nu sunt un politician, la invitatia domnului Mihail Neamtu care reconstruieste platforma crestin democrata in Romania!

Credem in forta de schimbare ce o aduce o echipa de oameni noi, integri, motivati de valori si profesionisti!

Știu ca toți ne dorim  politicieni mai buni, mai umani si mai sensibili la durerile si nevoile noastre, ne dorim un alt fel de a face politica, astfel incat cei alesi sa ramana  conectati cu realitatea si cu noi! Vrem ca votul nostru sa aibe greutate in fiecare zi, nu doar o data la 4 ani! 

Ce diferenta ati putea face in Senatul Romaniei?

Stiu ca un lider bun asculta problemele oamenilor cu mare atentie, cauta solutii, lucreaza intotdeauna in echipa, inconjurat de specialisti; face parteneriate strategice si atrage constant resurse de orice fel! Loialitatea, corectitudinea,  onestitatea, spiritul de echipa si de sacrificiu sunt toate extrem de importante in evaluarea fiecarei persoane! Liderii adevarati slujesc, incurajeaza, lucreaza in echipa si dau credit oamenilor pentru munca lor.

Care este experienta dumneavoastra profesionala? Ce va reprezinta?

La varsta de 20 de ani, la doar 2 luni dupa Revolutie, am plecat in America pentru facultate. Acolo am invatat ca munca si harnicia sunt esentiale si sunt direct proportionale cu succesul, ca orice incepi trebuie sa finalizezi pana la ultimul detaliu, ca marii lideri au avut parte de munca numita de noi “ de jos” si de aceea orice meserie si om sunt respectate si onorate! In America exista cel mai bun serviciu cu clientii din lume pentru ca ei sunt invatati cum sa gandeasca ce se poate face, nu sa accepte inainte de a incerca ca nu se poate! Ei au o mentalitate orientata pe solutii la orice problema; pe claritate si simplificare!

Cuvantul e vital in construirea reputatiei! Fara recomandari nu se poate!

Acolo am invatat ce importanta e linia de autoritate si respectarea ei! Am invatat ca fara  disciplina si organizare nu se realizeaza nimic!

Acolo am invatat ca furtul intelectual sau material nu e permis si are cele mai grave consecinte!
In 1995 am graduat de la Tennessee Temple University din Chattanooga, TN, cu un BS in Pshychology si un Minor in Bible,.

De ce v-ati intors in Romania? Care este experienta dumneavoastra din ultimii ani?

Ne-am intors in Romania pentru a fi de folos si pentru a face o diferenta in viata oamenilor de aici. In Decembrie 1999 am lasat in urma viata buna de acolo si potentialul enorm de a ne realiza material.

Experienta mea din ultimii 20 de ani de cand m-am reintors in tara e de antreprenor, de consilier, de lider in domeniul administrativ si social. Asa am invatat ca provocarile vin ca o avalansa uneori si trebuie constant gasite solutii!
Inainte de a pleca la studii in America, am fost asistenta medicala la sectia de Chirurgie Toracica a Spitalului Victor Babes din Timisoara pentru 2 ani si inteleg bine si suferinta fizica si fragilitatea fiintei umane!

In prezent ma ocup de Asociatia Evanghelistica si de Caritate “ Isus Speranta Romaniei” infiintata in 1990, imediat dupa Revolutie de tatal meu, pastorul, poetul, omul politic, Petru Dugulescu! Aici derulam mai multe proiecte umanitare pentru tineri, copii si batrani!

Ce va aduce bucurie in aceasta lume plina de provocari?

 Sa ascult problemele oamenilor si sa caut solutii pentru binele lor, imi aduce multa bucurie.

Cel mai important rol din viata mea este acela de a fi mama, nu doar pentru cele doua fiice ale mele, ci și pentru cei 21 de copii de astazi de la casa Fratii lui onisim, unul din proiectele organizatiei de care mă ocup, precum si pentru ceilalti tinerii ce au ajunsi adulti si care au crescut la Fratii Onisim.

Aceeasi grija, compasiune, si implicare as vrea sa ofer si comunitatii timisene din pozitia de senator PMP!

Cum v-ati propus sa ajutati judetul Timis din postura de Senator?

Vreau sa ajut la realizarea proiectelor judetului nostru prin propuneri legislative ce vor ridica standardul si calitatea vietii! Sanatatea este primordiala si imi doresc ca romanii sa beneficieze de servicii de cea mai inalta calitate! Sa imbunatatim serviciul de urgenta, atat de important. Sa nu mai avem parte de incidente ca cele de la Spitalul din Neamt, maternitatea din Bucuresti.

Vreau sa nu schimbam ce functioneaza; ci sa cautam sa imbunatatim mereu orice facem, sa urmarim eficienta si impactul pe termen lung; sa fim administratori buni si orice incepem sa ducem la bun sfarsit! Un exemplu in acest sens fiind Spitalul Fantoma din Timisoara, inca nefinalizat!

De ce ar trebui sa va voteze timisenii pentru functia de Senator?

 Iubesc timisenii, dar in acelasi timp imi doresc ca toti romanii sa gaseasca respect si demnitate in tara lor, sa traiasca in pace si armonie, sa stie ca vom lupta pentru sanctitatea vietii, pentru a proteja  inocenta copiilor lor, pentru libertatea de exprimare si de credinta, pentru pastrarea valorilor culturale si spirituale ale neamului nostru!

Va multumim pentru raspunsurile sincere si dorim ca Dumnezeu sa va dea izbanda, pentru ca Romania are nevoie de oameni ca dumneavoastra!

 

LĂSAȚI UN MESAJ