Președintele consiliului județean, Alin Nica,a a vut marți o întrevedere cu Vladan Tadic, Consulul General al Serbiei în România. S-au discutat subiecte precum autostrada Timișoara-Moravița-Pancevo, o temă de campanie a PNL, dar și reluarea traficului greu și feroviar prin anumite puncte vamale de la frontiera cu plavii.

Nica și Tadic au discutat despre oferirea de sprijin pentru autostradă, dar și de cooperare pentru ca și pe la Lunga să poată trece camioane cu marfă. ”Aceștia au convenit asupra oferirii de sprijin reciproc în implementarea proiectului autostrăzii ce va lega Timișoara de Belgrad, o șansă majoră de dezvoltare economică și socială a întregii regiuni. De asemenea, se va colabora pe solicitarea venită din partea sârbă de sporire a capacității trecerii punctului de frontieră Lunga – Nakovo, pentru permiterea accesului traficului greu, cu autobuze și camioane, fapt ce ar descongestiona celelalte căi de acces”, anunță Consiliul Județean Timiș.

S-a discutat și despre reluarea traficului feroviar normal dintre România și Serbia. ”Un alt punct important al discuțiilor ține de necesitatea reluării traficului feroviar de călători pe rutele Jimbolia – Kikinda și Stamora Moravița – Vârșeț. Ambele părți au convenit că este nevoie a se lucra încă de pe acum la acest proiect, pentru a-l putea vedea materializat în momentul în care contextul epidemiologic se va îmbunătăți, iar călătoriile vor fi reluate la un nivel ridicat”, mai anunță instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ