DISTRIBUIȚI

De când e Dan Alexa antrenor, ASU Poli a declarat că vrea să promoveze în Liga 1. Scenairul pare improbabil tocmai din cauza infrastructurii sportive, mai ales că dacă planurile pentru o nouă arenă vor merge așa cum e planificat, la vară, Stadionul ”Dan Păltinișanu” va fi demolat. Pentru viitoarea arenă, s-a stabilit că gazonul nu va fi deloc acoperit, iar, împreună cu viitoarea sală polivalentă, Alin Nică speră să le dea în administrarea unei firme străine specializate în organizarea de eveniment. 

Studiul de pre-fezabilitate s-a terminat și din patru variante propuse, s-au ales două. Nica a fost implicat în alegerea opțiunilor. ”Urmează ca cele două variante alese să intre în comisia tehnico-economică, să obțină toate avizele și să se treacă la studiul de fezabilitate, care sper să dureze până în trimestrul doi al anului viitor, urmând ca apoi să se treacă la licitația pentru proiectare și execuție, pentru ca până la toamnă să avem un constructor. Asta este foarte important. Ambele variante au facilități de cazare, adică hotel, spații pentru servicii-magazine, dar și intrări special realizate care să permită intrarea cu autospeciale și camioane de mare capacitate, nu cum este la Național Arena. Diferențele sunt la aspect ce țin de design și materiale”, a precizat Alin Nica. Dorința este ca noua arenă și noua sală polivalentă să fie administrate de o firmă specializată în organizarea de evenimente, din străinătate.

Foarte important este că stadionul cu 32.000 de locuri va fi acoperit, dar nu va fi cu gazonul acoperit. Nica dorește și un design care să iasă în evidență. ”Stadionul nu va fi cu acoperiș peste suprafața de joc. Avantajul este că gazonul nu are de suferit și nu trebuie protejat cu instalație de ultraviolete, astfel că și costul operațional va fi mai mic. Am renunțat la partea de acoperiș, am văzut și ce se întâmplă cu retractarea lui, gazonul se strictă de la meci la meci. Am solicitat un sistem de protecție a gazonului când vor fi evenimente de divertisment organizate în incinta stadionului. Am solicitat ca proiectantul să-și dea frâu liber imaginației, astfel încât și aspectul să fie unul original. Am cerut să se țină cont de specificul local din punct de vedere cromatic”, a mai detaliat Nica.

Valoarea estimată a noului stadion ar fi la 100-110 milioane de euro. Ei bine, dacă fostul președinte al CJT, Călin Dobra, declara că pentru a demola actualul stadion, e nevoie de o Hotărâre de Guvern, Nica spune că nu e necesară o hotărâre specială pentru așa ceva. ”După ce se va finaliza studiul de fezabilitate, ar trebui să se dea o hotărâre de guvern care să aprobe investiția. Demolarea o face consiliul județean, noi ne ocupăm de avize și costuri. Din acel moment noi putem începe demersurile de demolare. Dacă avem hotărârea prin care se aprobă noul obiectiv avem temeiul legal să dărâmăm stadionul și să predăm terenul către CNI. Dacă nu se întârzie, asta se va întâmpla la jumătatea anului viitor”, a mai explicat președintele CJT.

În ceea ce privește sala polivalentă de 10.000 de locuri, s-a demarat licitația pentru studiile de pre-fezabilitate și fezabilitate. ”S-a început procedura de licitație pentru studiul de pre-fezabilitate și fezabilitate, urmează să se desemneze cel care va executa aceste două documente. Sperăm că anul viitor să se poată face licitația pentru proiectare și execuție. Este un pic în urmă acest proiect, dar să vină din urmă foarte rapid”, a mai spus Nica.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ