ASU Politehnica joacă în etapa intermediară pe terenul celor de la Aerostar Bacău. Partida e, doar teoretic una ușoară, deoarece Scutaru este accidentat, iar Coadă suspendat, iar Poli nu are alți fundași centrali de meserie. De aceea, Dan Alexa știe cât de vital este acest meci.

Luni seara, Poli a decolat cu avionul spre București, unde va înnopta. Ulterior, se va pleca spre Bacău. Poli va sta tot în București și după acest joc, pentru partida de sâmbătă de Cupa României cu Fc U Craiova. ”O deplasare grea, întâlnim o echipă în revenire. A câștigat împotriva Petrolului, apoi a urmat un meci foarte bun împotriva Rapidului, în care au arătat foarte bine. O echipă antrenată de Dănuț Munteanu, care în ultima perioadă a reușit să arate fotbal, care la început era clar o pretendentă la retrogradare și acum au făcut puncte împotriva echipelor bune ale seriei. E mai greu că suntem acum pe locul 2, dar avem jucători cu experiență, care au mai jucat la un anumit nivel și avem așteptări foarte mari de la ei. Dacă nu vom câștiga, victoria cu Petrolul trece în umbră. Tot timpul valoarea unei echipe o dă ultimul rezultat”, a declarat Dan Alexa despre meci.

Apărarea va avea de suferit, în contextul în care Coadă e suspendat. Scutaru a ieșit accidentat de la meciul cu Petrolul, iar marți dimineața va face un RMN, pentru a se vedea exact ce problemă are. Alexa e conștient că sigur va trebui să trimită o improvizație alături de Mera în apărare. ”Scutaru ieri a fost menajat, trebuie să-i facem un RMN. Este un jucător important, sperăm să-l recuperăm. Din păcate, ne lipsește Coadă, suspendat. Sofran astăzi revine la antrenamente după 14 zile. Încercăm să fiu inspirat în alegerea primului «11», care să fie unul care să ne asigure cele 3 puncte. E important să jucăm cu Rapidul pentru locul 1 sau 2 și să intrăm pe vacanță pentru pozițiile acestea. Tot timpul când a lipsit Scutaru sau Mera s-a văzut. Sunt doi jucători indispensabili echipei. Chiar dacă joc am spus-o că sunt chiar vitali. Sperăm să-i avem. Coadă e varianta trei, pentru că poate juca fundaș central. În variantă în care nu îl avem pe Scutaru, trebuie o improvizație, e genul de improvizație care chiar este o improvizație, pentru că băgăm un jucător care nu a mai evoluat pe poziția aia”, a mai spus Alexa.

Axente a spus că toată echipa e foarte dedicată pentru a termina anul pe primele două locuri, promovabile direct. „E foarte important acest meci pentru noi, mergem acolo cu un singur gând, acela să câștigăm. Vrem să ne consolidăm în acest mod poziția din clasament și de ce nu, în ultima etapă, să putem încheia anul pe primul loc. Este o luptă foarte strânsă, sunt multe echipe acolo, apropiate. Probabil așa va fi până la finalul celor 20 de etape. Important e ce facem noi. Îmi dă încredere că avem o echipă omogenă, solidă. Mai mult decât atât, aspectul care contează cel mai mult e că jucătorii și antrenorii știm ce vrem de la fiecare meci și toți avem același gând. Cu siguranță poziția din teren a celor de la Aerostar nu reflectă realitatea din teren. I-am mai urmărit. Au avut rezultate bune și nu prea. Oricând pot să practice un joc bun și să ne pună în dificultate. Treaba noastră e să fim concentrați, să fim bine fizic și mental”, a spus Axente.

Meciul din Bacău se joacă miercuri de la ora 14 și nu va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ