DISTRIBUIȚI

Spitalul privat dedicat bolnavilor de cancer, OncoHelp, a reușit să-ți înlocuiască aproape tot mobilierul din saloanele unde stau pacienții, în cadrul unui proiect făcut anul trecut. Mobilierul vechi a fost donat către alte două spitale din Timiș.

În 2019, s-au schimbat 54 de seturi formate din paturi și noptiere, cu donații atrase din cursa Timotion, dar și din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp. Anul acesta, cu o investiție de 230.000 de lei, s-au cumpărat 120 de paturi electrice cu mai multe funcții și 48 de noptiere. acum, toate paturile de spitalizare continuă sunt noi și dotate cu saltele cu protecție impermeabilă. În cadrul spitalului funcționează secții de Oncologie medicală, Hematologie, Radioterapie și Îngrijiri paliative. 48 de paturi și noptiere vor fi utilizate pentru a dota noua clădire a spitalului, unde bolnavii vor putea să se cazeze gratuit în spații cu două trei paturi, cu baie proprie.

Aceste paturi vor fi destinate în special celor ce vin să facă radioterapie din alte localități. ”Îngrijirea sănătății pacienților bolnavi de cancer realizată în cele mai bune condiții, reprezintă un scop fundamental al întregii echipe a Asociației OncoHelp, ce ne ghidează în activitatea noastră zilnică, dar și în proiectele de viitor. De aceea suntem bucuroși că am reușit înlocuirea mobilierului din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp și totodată că putem să ne onorăm promisiunea de a oferi în mod gratuit 48 de locuri de cazare pacienților din alte localități, pacienți care se află în curs de radioterapie”, a declarat Valeriu Boruga, managerul general al Asociației OncoHelp.

Paturile vechi vor fi donate Spitalului Orășenesc Deta și Spitalului Orășenesc “Dr. Karl Diel’’ din Jimbolia.

LĂSAȚI UN MESAJ