DISTRIBUIȚI
Servere dedicate

Desi cPanel este cel mai utilizat panou de control in pachetele pentru servere dedicate, probabil te-ai intrebat macar odata cum ar fi sa alegi alta alternativa. Plesk a fost lansat in anul 2001 si a trecut prin numeroase etape de dezvoltare si modernizare de atunci, fiind utilizat in prezent de peste 50% dintre furnizorii de top a diverselor servicii.

Acest panou poate functiona atat pe Windows, cat si pe Linux, centralizand functiile intr-o interfata usor de utilizat. Astfel, nu trebuie sa detii cunostinte tehnice avansate pentru a sterge sau modifca website-ul personal si nici pentru a instala diverse servicii de sistem sau pentru a monitoriza performanta.

Ce functii are Plesk?

Cele mai importante functii de la Plesk in pachetele pentru servere dedicate sunt cele clasice, cum ar fi administrarea domeniului, adresei de email si a bazei de date. Pe langa acestea, exista doua cataloguri numite Extension si Application, care iti permit sa adaugi diverse extensii sau aplicatii de sistem. Panoul memoreaza zonele pe care le accesezi cel mai des si ti le pune la dispozitie in meniul principal.

Alte optiuni remarcabile sunt cele de actualizare automata si software-ul ce-l poti instala pentru procesul de migrare. Plesk iti permite sa personalizezi aspectul mediului de lucru si sa alegi dintr-o varietate de skin-uri suplimentare sau sa creezi altele in functie de preferinte, astfel ca te poti bucura mereu de un design placut.

Cat de eficient este panoul Plesk?

Plesk a fost conceput pentru a permite persoanelor fizice si intreprinderilor mici si mijlocii sa-si gestioneze serverul, fara sa aiba nevoie de cunostinte tehnice avansate. Acesta prezinta un nivel ridicat de siguranta si te ajuta sa gestionezi intr-un mod eficient partea de DNS, FTP, email sau SSL.

Cea mai recenta versiune pentru servere dedicate are peste 100 de extensii si este disponibila in varianta Web Admin sau Web Pro. Meniul principal se afla in partea stanga, aspectul acestuia fiind similar cu cel din platforma WordPress. Astfel, exista butoane pentru administrarea abonamentelor sau gestionarea platilor. Modulele de vizionare rapida sunt plasate in centrul paginii si se pot modifica dupa nevoile personale, in aceasta zona fiind afisate si date cu privire la analiza site-ului web.

Suita de la Plesk include si instrumente de securitate, cum ar fi integrarea directa activa, prevenirea intrusilor fail2ban si filtrarea mesajelor de tip spam. Acest panou de control pentru servere dedicate este capabil sa gestioneze website-uri multiple in acelasi timp si functioneaza pe majoritatea sistemelor de operare. Plesk accepta CentOs, Cloud si Red Hat, dar il poti rula si pe Ubuntu, Debian sau un sistem Windows.

De retinut este faptul ca este important sa achizitionezi licenta potrivita pentru fiecare situatie si nu te poti razgandi mai tarziu cu privire la acest aspect. Exista o lista de caracteristici disponibile pentru fiecare editie, despre care poti afla mai multe pe site-ul oficial. Citeste informatiile cu atentie si asigura-te ca ai parcurs toate detaliile inainte de a lua decizia finala!

De ce sa alegi aceasta solutie atunci cand te muti pe servere dedicate?

Daca iti doresti sa incerci o interfata diferita de cea de la cPanel, in mod sigur Plesk este o alternativa pe care poti sa o iei in calcul. Acest panou permite instalarea unui numar mai mare de solutii software, iar pretul pentru utilizarea sa este unul mai mic. In plus, ai garantia ca este o solutie stabila pe piata si care nu prezinta lipsuri. Alege un pachet pentru servere dedicate si achizitioneaza licenta Plesk potrivita pentru nevoile tale!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ