DISTRIBUIȚI

Bobul românesc este măcinat de un imens scandal, după dezvăluirile sportivei timișorence Ioana Gheorghe. Sportiva, care a trecut de la atletism la bob l-a acuzat pe antrenorul lotului național Paul Neagu de hărțuire, agresiune fizică și verbală. Comitetul Olimpic și Sportiv Român cere înlocuirea antrenorului până la clarificarea situației.

Ioana Gheorghe susține că antrenorul, cu care sportivele stau în cantonament 11 luni pe an pentru a pregăti calificările la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022. Timișoreanca l-a acuzat că le hărțuiește sexual pe sportive, că a agresat-o verbal și fizic, dar și că are o relație cu pilotul Andreea Grecu, colega sa din echipajul unde Gheorghe este împingător. Fosta atletă specializată pe probele de sprint a  declarat în presă că a sunat la Poliție în timp ce se afla la o competiție în Letonia, la Sigulda. Din cauza scandalului, sportiva sugera că a fost dată afară de la lot.

COSR a dat un comunicat de presă în care cere înlocuirea lui Paul Neagu. ”Comitetul Olimpic și Sportiv Român a luat cunoștință încă de la început de faptele petrecute la Lotul Olimpic de Bob al României, în cantonamentul din Letonia, de la Sigulda, și dezaprobă orice gest care aduce atingere oricărui sportiv. Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) cere Federației Române de Bob și Sanie (FRBS) ca până la definitivarea cercetării să numească un nou antrenor care să asigure continuitatea pregătirii pentru componentele Lotului Olimpic de Bob și participarea la competițiile internaționale din calendarul Federației Internaționale de Bob și Skeleton”, spun cei de la COSR.

De asemenea, COSR spune că o sprijină total pe sportivă. ”Totodată, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat în regim de urgență Federației Române de Bob și Sanie să analizeze situația și să acționeze rapid pentru clarificare și soluționare. COSR își exprimă totalul dezacord față de astfel de situații și oferă sprijin total pentru ca sportiva Ioana Teodora Gheorghe să își poată continua pregătirea în condiții de siguranță până la soluționarea și clarificarea situației”, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Firește, COSR susține că pregătirea lotului feminin de bob trebuie să continue. ”Ne manifestăm totala deschidere și sprijinul necondiționat pentru ceilalți sportivi ai Lotului Olimpic de Bob al României. Activitatea lor trebuie să continue, sezonul competițional este la început iar pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 este în plină desfășurare. Salutăm orice decizie a persoanelor din anturajul sportivilor care ar putea debloca situația, pentru suportul psihic și mental al acestora”, a mai transmit forul condus de Mihai Covaliu.

LĂSAȚI UN MESAJ