DISTRIBUIȚI

În ultima perioadă, prefecta Liliana Oneț organizează foarte des tot felul de ședințe, aspect de înțeles având în vedere că suntem în campania electorală. Marți, reprezentanta Guvernului în teritoriu a ținut o nouă ședință cu primairi, în care s-a vorbit despre carantină, dar și despre pregătirile pentru alegeri.

Liliana Oneț le-a spus primarilor că e îmbucurător ca rata de infectare în Timiș a scăzut la 5,45 de cazuri la 1000 de locuitori, dar și că ratele scad în Timișoara și Lugoj. Practic, prefecta a simțit nevoia să se justifice pentru carantinarea Lugojului. Argumentul a fost că în cele 14 zile luate în analiză apăreau între 20-30 de noi cazuri pe zi, și s-a ajuns de la 9 infectați la 329. Oneț le-a spus primarilor să le transmită cetățenilor să nu abuzeze de dreptul la circulație pentru diverse motive în afara localității. De asemenea, edililor li s-a solicitat să le spună cetățenilor să evite întâlnirile cu cunoscuții, dar și să țină legătura cu reprezentanții cultelor religioase, poliția și agenții economicii economici din localitate.

Despre alegeri, prefecta le-a spus primarilor că Instituția Prefectului Timiș a primit buletinele de vot, autocolantele, ștampilele pentru vot, dar și măștile, mănușile și dezinfectanții de mâini  pentru secțiile de vot. Președinții de vot de la secțiile din Timișoara vor fi instruiți online în 26 noiembrie, între orele 17-19, iar președinții secțiilor de vot din județ, în 27 noiembrie, între orele 10-12.  La instruiri vor participa reprezentanți ai Biroului Electoral Județean, Autorității Electorale Permanente ai structurilor MAI, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Direcției de Statistică și Instituției Prefectului.

La ședință au participat  reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ