DISTRIBUIȚI

Zilele acestea ar trebui să sosească în Timiș tabletele cumpărate de Guvern pentru elevi care au dificultăți în a face școala online din perspectiva echipamentelor sau al conexiunii la Internet. Deocamdată, din datele Inspectoratului Școlar Județean Timiș, ce va sosi acum acoperă cam jumătate din necesarul identificat din raportările trimise de școli.

Astfel, conform informațiilor oficiale transmise către IȘJ, vor sosi 2928 de tablete. În Timiș, tabletele distribuite vor fi cu cartele SIM de la Vodafone, cu un trafic de date asigurat pentru doi ani. Acestea vor fi distribuite după următoarele criterii: copiilor care nu posedă niciun fel de echipamente pentru școala online, famililor care au mai mulți copii care învață în clase diferite și au un singur echipament, dar și familiilor care au un echipament, dar care este folosit de părintele care lucrează de acasă, online.

În Timiș, în primăvară s-a raportat un necesar de echipamente de 6367, așadar, atâtea vor și sosi de la Guvern în județ. Totuși, ulterior, s-a ajuns la concluzia că necesarul e undeva la 7360. ”Ar fi un deficit de 1000 de tablete. Se poate ca acest deficit să fi scăzut, în urma eforturilor autorităților locale sau unde s-au mai făcut donații. E posibil ca deficitul să fie mai mic”, a spus Marin Popescu. O discuție în acest sens cu directorii de școli va avea loc joi. Distribuția tabletelor ar trebui să se facă azi, joi și vineri.

90% dintre unitățile școlare care au solicitat tablete în Timiș provin din mediul rural. Deocamdată, primele tablete se vor împărți acolo unde operatorul Vodafone și are semnal și unde era cea mai mare nevoie de tablete, numeric. ”Unitățile școlare care au cerut cele mai multe echipamente vor primi primele, corelate cu perspectiva semnalului operatorului de date mobile”, a mai spus Marin Popescu. Cele mai multe cereri, de aproape 100 de tablete per unitate, au fost de la școlile din Bethausen sau Cenei.

foto: obiectivbr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ