DISTRIBUIȚI

Copiii se misca mult in somn, sunt agitati si pot cadea din pat. Pentru siguranta lor si pentru linistea parintilor, este indicat sa se instaleze bariere de protectie pentru pat. In ceea ce priveste indepartarea acestor protectii, unii copii pot renunta mai devreme la bariere decat altii.

Dupa trecerea de la patut la un pat mare, toti copiii au nevoie de bariere de protectie pentru pat. Aceste bariere elimina riscul de cadere din pat pe timpul noptii, iar in cazul copiilor mai mici, pot fi folosite pe post de tarc sigur, atat in pat cat si pe podea.

Cand este nevoie sa instalezi bariere de protectie pentru pat?

Daca cel mic are varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani, cu siguranta nu mai este incantat de patutul lui sau a facut deja tranzitia la un pat mai mare. Daca somnul lui este agitat, ai cu siguranta nevoie de bariere de protectie pentru pat. De asemenea, unii copii nu sunt obisnuiti sa doarma fara bariere si de cele mai multe ori instalarea acestora pe un pat mare ii va ajuta sa aiba un somn mai linistit. Barierele de protectie te ajuta sa creezi un mediu de odihna familiar si sigur pentru copilul tau.

Pe de alta parte, unii copii se plang de bariere inca din prima zi si le va fi greu sa accepte aceste limite. Parintii trebuie sa le explice copiilor ca barierele de protectie pentru pat sunt temporare si sunt necesare pentru siguranta lor in timpul somnului.

Cand poti renunta la barierele de protectie?

Expertii recomanda utilizarea barierelor de protectie pentru pat pana la varsta de 5 ani, deoarece copiii mai mari sunt mai putin expusi riscului de raniri semnificative din cauza caderii din pat.

Evident, copiii de 3 ani pot urca si iesi din pat, iar unii dintre ei incep sa evadeze din patut la varsta de 1 an. Cu toate acestea, barierele de protectie nu sunt concepute, in esenta, sa impiedice copiii sa coboare din pat, ci sa evite accidentele care pot aparea in timpul unui somn agitat. Prin urmare, nu ar trebui sa te grabesti sa indepartezi bariera de protectie daca cel mic mic se misca mult in timpul noptii.

Sunt barierele de protectie sigure pentru copii?

 

Barierele de protectie sunt foarte sigure daca sunt alese produsele potrivite. Exista mai mute tipuri de bariere de protectie pentru pat si este necesar sa alegi produsul potrivit pentru salteaua ta. Ai nevoie de bariere de protectie mari, pentru a acoperi complet laturile patului.

De asemenea, asigura-te ca alegi bariere de protectie concepute in asa fel incat sa asigure nu numai protectie in timpul somnului, ci si confort. Opteaza pentru produse realizate din materiale de calitate care permit circulatia aerului, rezistente si non-toxice. Folosind mai multe bariere de protectie care se conecteaza intre ele, poti asigura copilului un mediu perfect de joaca sau de somn. Asadar, pentru a te asigura ca alegi cel mai sigur produs pentru copilul tau, opteaza pentru o protectie laterala de pat XXL, cu inaltime ajustabila.

LĂSAȚI UN MESAJ