DISTRIBUIȚI

În pandemie, Ziua Națională a României va fi marcată printr-un ceremonial mai restrâns, dar care se va organiza. Publicul larg nu va avea însă dreptul de participare. Evenimentul va avea loc în Parcul Central.

Instituția Prefectului Timiș alături de Brigada 18 Cercetare și Supraveghere ”Decebal” va organiza un ceremonial militar și religios, cu începere la ora 12. Programul cuprinde prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă, intonarea imnul național de stat, oficierea serviciului religios, alocuțiuni, depunerea de coronae și un moment artistic susținut de fanfara militară. Tot ceremonialul se va respecta cu măsurile impuse pe perioada stării de alertă.

Publicul nu va avea acces. ”Hotărârea Guvernului României prevede la art. 1, alin. 20 că se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu participarea a cel mult 100 de persoane în municipiile reședință de  județ, fără participarea publicului și cu respectarea măsurile de protecție”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

foto: unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ