DISTRIBUIȚI

După aproape o lună de pauză, Liga Zimbrilor se reia cu etapa a XI-a, care se va juca în totalitate la București. SCM Poli a plecat spre Capitală, pentru meciul cu CSM Focșani. Timișorenii îl pot folosi în sfârșit pe sârbul Savo Slavuljica, iar în ceea ce privește coronavirusul, a apărut un caz în staff, dar dSP a autorizat echipa să plece în deplasare.

Vlad Caba a punctat că în perioada de pauză, echipa a avut multe convocări la loturile naționale. Antrenorul nu îi vede pe cei de la Focșani neapărat ca victime sigure. ”Practic echipa, în integritatea ei, o aveam abia de câteva zile Cel mai important pentru noi va fi să arătăm ca o echipă, după o lungă perioadă în care am fost destul de fragmentați. E greu să împărțim campionatul cu favoriți și outsideri, pentru că au fost surprize, inclusiv noi realizând câteva dintre rezultate. Aș spune că meciul cu Focșani e deschis; noi nu ne detașăm ca o favorită netă, poate doar tradiția și valoarea individuală a unor jucători să ne îndrume cu gândul spre acest lucru, Superioritatea noastră, dacă va fi, trebuie să o arătăm pe teren în tot meciul”, a declarat Caba.

Deși au trecut zece etape, Poli nu a putut să-i folosească pe cei doi sârbi transferați vara aceasta. Interul Savo Slavuljica și portarul Aleksandar Milenkovic nu obținuseră permisele de muncă. În cele din urmă, vizele au venit acum în noiembrie, dar portarul s-a îmbolnăvit în Serbia de coronavirus și a fost internat. Astfel, doar Slavuljica este acum în lot cu alb-violeții. ”A fost destul de ciudată această situație. Acum trebuie să ținem cont că jucătorul nu a evoluat într-un meci oficial cam de la începutul acestui an, când evolua în campionatul din Ungaria. El s-a antrenat cu noi, dar fără să fie în vreun meci nici de pregătire nici oficial. În aceste condiții, va trebui să-i acordăm o perioadă de acomodare și îl vom utiliza atât timp cât simțim că este util în joc”, a spus Caba despre interul sârb.

La Poli, deocamdată, au avut coronavirus doar portughezul Sergio Monteiro De Barros, vindecat, și Milenkovic, dintre jucători. La testarea de miercuri pentru deplasarea la București, a fost depistat pozitiv kinetoterapeutul echipei. DSP nu a considerat că a fost contact cu jucătorii. ”El purta mereu mască și mănuși. Cei de la DSP ne-au dat acceptul să plecăm”, ne-a declarat managerule chipei, Dan Dumitru. Poli va juca cu Focșani vineri la roa 13, în Sala Rapid. Meciul nu va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ