Bazinul de înot pentru elevi care se va ridica la Jimbolia e cu un pas mai aproape de realizare. Consiliul Județean Timiș evaluează oferta depusă la licitația de proiectare și execuție, depusă de o asociere de trei firma.

Este vorba de SC JDA Consult, în calitate de lider, alături de Vest Inkomen și CIV Group, care au calitatea de asociația. Capacitatea bazinului va fi de 65 de persoane, ceea ce va permite ca el să fie utilizat simultan de două clase de elevi. Suprafața utilă va fi de 1.482 mp. Printre dotările viitorului bazin se numără vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Conform estimărilor, durata de funcționare va fi una de 50 de ani.

Proiectul a fost început de Călin Dobra. ”Proiectul este de bazin didactic, dar desigur că îl punem la dispoziția întregii comunități. Va fi un bun public, încurajăm practicarea sportului la orice vârstă. Trebuie spus că vorbim de un proiect pilot, pe care dorim să-l multiplicăm în mai multe zone din județ. Este important ca toți timișenii să beneficieze de astfel de facilități, în prezent infrastructura sportivă fiind concentrată la nivelul Timișoarei”, a declarat actualul președinte CJT, Alin Nica.

Valoarea estimată a bazinului este de 9 milioane de lei la care se adăuga TVA. Teoretic, 6-4 milioane ar trebui să acopere costurile cu instalațiile și construcțiile necesare. Cheltuielile cu dotările, utilajele, echipamentele tehnologice și funcționale se ridică la aproape 1,9 milioane  de lei, conform studiului de fezabilitate. Obiectivul va fi finanțat din bugetul propriu al CJT și se încadrează în Strategia de dezvoltare economico-socială a județului și Programul strategic multianual 2015 – 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ