DISTRIBUIȚI

Într-o ţară în care primarii, aleşi de popor, îşi pierd funcţiile pentru că au achitat sume de nimic către firmele unor rude, sistemul medical sfidează bariera legalităţii şi a moralităţii. După cazul dr. Ionac, a cărui mătuşă (prin alianţă) îi aproviziona la greu, din farmacia privată, inclusiv pacienţii decedaţi cu acte în regulă, aducem în atenţia dvs. un altul, de largă notorietate la nivelul judeţului Timiş.p3_IMG_20150510_203847

Dr. med.,…
…medic primar neurochirurg, este şeful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara (SCJUT). În paralel, controlează centrele de diagnostic imagistic Neuromed, serviciul privat de ambulanţă şi centrul de training cu acelaşi nume. Din recentul raport follow-up al Camerei de Conturi Timiş rezultă, fără dubii, că au existat cazuri în care, în urma unui telefon, pacienţii au fost daţi jos de pe masa de investigaţie de la SCJUT, instituţie în care profesează şi dr. Pleş, pentru a fi trimişi la investigaţii private, plătite, la Neuromed. Asta deşi aparatura de imagistică a SCJUT a funcţionat şi funcţionează fără sincope.

Ce-i drept,…
…legea nu interzice medicilor angajaţi la stat să deţină entităţi private ori să presteze, în paralel, şi la societăţi cu capital integral privat. Teoretic, atâta vreme cât activitatea de la stat este bine delimitată de celelalte, şi se respectă Codul muncii, lucrurile nu ies din sfera legalităţii ori cea a moralităţii.

Documentul…
… pe care îl prezentăm în facsimil demonstrează negru pe alb că doctorul Pleş a trecut, dacă nu de limita legalităţii, cu siguranţă de cea a moralităţii.
La data de 6 martie 2013, în calitate de angajat al SCJUT – Secţia de Neurochirurgie, a avizat prin parafă şi semnătură o Fişă de solicitare a unui transport medical privat, cu targă şi asistenţă medicală de specialitate, către Ambulanţa Neuromed, pe care o controlează. Medicul de la stat a comandat propriului SRL un serviciu de transport medical în regim privat ignorând incompatibilitatea de ordin cel puţin moral în care se afla. Din informaţiile pe care le deţinem, cazul probat prin documentul prezentat în ediţia de astăzi a publicaţiei noastre nu este singular. Chiar dacă prezumăm bunele intenţii ale medicului, care poate a răspuns în acest fel solicitării şi necesităţilor imediate ale unui pacient, existenţa unui interes patrimonial nu poate fi sub nicio formă ignorată. Mai ales că, pe piaţa privată, Neuromed nu este singurul furnizor de servicii de transport medical.

Cătălin DOCEA

Imperiul comercial al familiei Pleş

Potrivit informaţiilor oficiale la care am avut acces, rezultă că familia Pleş a controlat / controlează următoarele entităţi private:
Roset Studio SRL (aflată în întrerupere temporară de activitate, asociaţi Pentek Raul Cosmin – 50% şi Pleş Horia – 50%, administrator Pentek Raul Cosmin)
Pepiniera Eco Silva SRL (în funcţiune, asociat Pleş Stanca Mihaela – 100%, administrator Pleş Horia)
Neuromed Imagistic SRL (în lichidare, asociaţi Ciurea Alexandru Vladimir – 50%, Pleş Stanca Mihaela – 25%, Pleş Horia – 25%, administrator Pleş Horia)
Neuromed Sistem SRL (în funcţiune, asociaţi Pleş Stanca Mihaela – 50%, Pleş Horia – 50%, administrator Pleş Horia)
Medial Trans SRL (în funcţiune, asociaţi Constantinescu Valencia – 33,33%, Pleş Horia – 33,33%, Golea Marius Valeriu – 33,33%, administratori Pleş Horia, Florea Lucian Claudiu)
Liro Trade SRL (aflată în întrerupere temporară de activitate, asociaţi Pentek Raul Cosmin – 50% şi Pleş Horia – 50%, administrator Pentek Raul Cosmin)
Neuroclinica SRL (în funcţiune, asociaţi Pleş Stanca Mihaela – 50%, Pleş Horia – 50%, administratori Pleş Horia şi Pleş Stanca Mihaela)
Neurorad SRL (în funcţiune, asociaţi Pleş Stanca Mihaela – 50%, Pentek Raul Cosmin – 50%, administratori Pentek Raul Cosmin şi Pleş Stanca Mihaela)p3_mpdf-(1)-_-neuromed-2

LĂSAȚI UN MESAJ