DISTRIBUIȚI

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, este în ultimele zile ale mandatului său în România, în condițiile în care s-a anunțat că după ce Joe Biden va prelua președinția, va fi numită o altă persoană. Un apropiat al liberalilor, chiar dacă fără a se pronunța clar din punct de vedere politic, ambasadorul i-a făcut astăzi o vizită lui Alin Nica, la Consiliul Județean Timiș.

Zuckerman și Nica au discutat despre deschiderea unei Camere de Comerț Româno-Americane la Timișoara (AmCham), un deziderat și al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, dar și despre faptul că la viitorul Muzeu al Victimelor Comunismului de la Washinton să există o secțiune dedicată Revoluției de la Timișoara. Nica a lăudat prestația lui Zuckerman. ”Consolidarea independenței energetice a României, proiectele din domeniul apărării și al combaterii corupției, dovedesc că Statele Unite ale Americii sunt principalul aliat al țării noastre. La nivelul Timișului, sprijinirea unor proiecte în domeniul protecției sociale, implicarea în inițiative precum Via Carpathia, activitatea Comisiei Fulbright sau promovarea parteneriatelor între universități din Timiș și din SUA sunt demersuri concrete care își vor arăta beneficiile pe termen lung”, a precizat Alin Nica.

Pentru că a fost vorba de o vizită la nivel înalt, Nica i-a dăruit și un cadou cu o simbolistică importantă Excelenței Sale. Este vorba de un tabloul ce înfățișează Piața Unirii din Timișoara, pictură realizată de Mihai Teodor Olteanu, considerat pictorul Revoluției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ