DISTRIBUIȚI

PNL Timiș a votat ce reprezentanți trimite în Guvern, unde a obținut două posturi, cel de secretar general adjunct al Executivului și un post de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. Pentru al doilea post a fost nominalizat un buzoian. Cât despre localnicul Bogdan Ghelbere, consilier personal al lui Alin Nica, acesta poate fi considerat un ”traseist” politic. 

Nominalizările s-au votat în Biroul Politic Județean al PNL. Secretarul general adjunct al PNL Timiș, Bogdan Ghelbere (foto), va fi secretarul general adjunct al Guvernului. Ghelbere a fost în trecut consilier județean și a fost membru în PSD, PC, PD pentru ca acum să fie membru PNL. Ghelbere e al doilea consilier personal al lui Nica ce ”promovează”, după Marian Vasile, devenit administrator public al județului. Pentru secretarul de stat de la Finanțe, propunere este Alin Chițu, cel care este, de fapt, din Buzău. Chițu este absolvent al Academiei de Științe Economice de la București, are un master în Guvernanță Publică Europeană și a lucrat 15 ani în domeniul priva fiscal. Cel propus a fost consultant în cadrul Băncii Mondiale, și a avut poziții de conducere al KPMG și Deloitte. Firește, despre faptul că e vorba de o nominalizare care a schimbat multe partide și alta fără origini bănățene, Alin Nica nu spune mare lucru.

Deși doar unul dintre cei nominalizați provine din Timiș, Alin Nica spune că propunerile sunt importante pentru viitorul filialei. ”Alegerea reprezentanților filialei Timiș în Executiv este o decizie importantă pentru viitorul organizației și pentru relaționarea cu administrația publică centrală. Am avut consultări cu grupul primarilor liberali, cu parlamentarii de Timiș și cu membrii BPJ Timiș despre persoanele nominalizate pentru aceste funcții. Sunt poziții care vor fi în sprijinul administrațiilor locale din Timiș, pentru a promova proiectele primarilor noștri și, implicit, pentru a putea respecta promisiunile noastre către cetățeni, în campanie, spre dezvoltarea unui Timiș european. Sunt două posturi cu responsabilitate majoră pentru Timiș, atât față de filială, față de primari, de parlamentari, la cel mai înalt nivel al Guvernului. Am încredere că cei doi colegi nominalizați astăzi vor fi onești, vor reprezenta cu cinste Timișul și vor face renume filialei, ca o filială care promovează oameni competenți”, a declarat președintele PNL Timiș.

Anterior, în Guvernul Orban, PNL Timiș a avut doi secretari de stat, pe Cătălin Iapă la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și pe Ciprian Bogdan la Ministerul Sănătății.

foto. cjtimis.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ