DISTRIBUIȚI

La spartul târgului, cu puține ore înainte de data de 15 ianuarie, când autoritățile se băteau în piept că începe a doua etapă de vaccinare, Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că lucrurile se urnesc în capitala Banatului de luni. Nu în 17 locații, ci deocamdată, doar în două.

De luni, se vor face vaccinări în incinta Iulius Town și Spitalul CFR, pe Splaiul Tudor Vladimirescu. ”Lucrăm împreună cu Prefectura și Direcția Județeană de Sănătate Publică pentru deschiderea, în cel mai scurt timp, a tuturor centrelor de vaccinare. Primăria Timișoara a pus la dispoziție, și cu ajutorul unor companii private, 17 spații destinate vaccinării, care reprezintă 11 centre de vaccinare întrucât mai multe spații se află în aceeași locație. Deocamdată, Centrul Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei (CJCCI) ne-a solicitat alocarea a două centre pentru vaccinare. Continuăm amenajarea celorlalte și le punem la dispoziție etapizat pe măsură ce ni se cere. Acele primele două centre vor funcționa la Iulius Town și la Spitalul CFR. La Iulius Town vaccinarea va fi realizată de echipe mixte de cadre medicale de la Spitalele Municipal și Louis Țurcanu din subordinea primăriei. Le mulțumesc!”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

Înscrierile se deschid mâine, 15 ianuarie, la ora 15, pe platforma națională. Reamintim că în etapa a doua se pot vaccina toate persoanele peste 65 de ani, dar și cei aflați în evidență cu boli cronice, dar și anumite categorii socio-profesionale mai expuse. Deocamdată, nimeni din etapa întâi, de vaccinare a cadrelor medicale și a lucrătorilor din domeniul social, nu a făcut și rapelul cu vaccinul Pfizer. Primele persoane ar urma duminica aceasta, când se fac 21 de zile de la data de 27 decembrie 2020, prima zi de vaccinare în România și multe state UE.

LĂSAȚI UN MESAJ