DISTRIBUIȚI

Institutul Francez din Timișoara (bd. C.D. Loga nr. 46) va fi gazdă pentru expoziția „Avant Brâncuși [brɨnkuʃi]”, care prefigurează lumea formelor brâncușiene într-un melanj cultural româno-francez. Iubitorii de frumos vor avea ocazia de a participa la vernisaj marți, de la ora 19:00, iar coloana sonoră a evenimentului va fi alcătuită de un recital de flaut al muzicianului Vlad Alecsandru Colar, cu piese din creația lui Dinu Lipatti și a compozitorului timișorean Gabriel Mălăncioiu. Expoziția poate fi vizitată până pe 18 iunie 2015.

Afis Avant BrancusiBrâncuși este artist francez de origine română, cum se afirmă în spațiul cultural francez, sau este artist  român afirmat în atmosfera fertilă a începutului de secol XX din Paris? Artefacte din cultura populară românească, obiecte de lemn care și-au pierdut utilitatea, dar păstrează urma meșterului, șlefuite în zeci de ani de folosire,  sunt asamblate sau puse în situația de a prefigura lumea formelor brâncușiene, prin tehnica ready made”, spune artistul Mihai Corneliu Donici.

Proiectul cultural „Etnosculptura” a avut, până în prezent, trei expoziții. Este vorba despre „Înainte de Brâncuși” (Galeria „Triade”, 2013), „10 Meșteri” (Filarmonica BANATUL, 2014) și „Mecanismele nedescoperite de Leonardo” (Galeria „Pygmalion”, 2014).

În spirit brâncușian, suportul lucrării face parte din compoziție și este creat din bârne de lemn salvate din cazarma Iosefina.  Artistul M.C.Donici a debutat expozițional în 1975, la Casa Studenților din Timișoara. În iunie 2015, expoziția ”Avant Brâncuși [brɨnkuʃi]” va fi itinerată la Muzeul de Artă Târgu-Jiu, Centrul Cultural Constantin Brâncuși.
A. STOICA

 

Program:

Luni – Vineri: 10.00 – 20.00

Sâmbătă: 10.00 – 14.00

Duminică: Închis

LĂSAȚI UN MESAJ