DISTRIBUIȚI

Proiectul ,,Modernizarea staţiilor de transport public intermodal la nivelul polului de creştere  Timişoara’’, a cărui implementare a început în data de 30.01.2013 și a fost finanţat în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, a fost finalizat. Când a fost demarat proiectul obiectivul final era mobilitatea din orice punct al orașului, către orice alt punct, folosind nouă modalități diverse de transport, dar mai ales  bicicleta.

Pe parcursul perioadei de implementare, proiectul în valoare de 6.831.195,41 lei (TVA inclusă), din care asistenţă financiară nerambursabilă 5.025.956,78 lei şi-a atins obiectivul vizat, contribuind astfel la dezvoltarea unui sistem rutier intermodal prin utilizarea mijloacelor de transport în comun şi a mijloacelor ecologice în detrimentul autovehiculelor personale, având ca şi scop principal reducerea gradului de poluare şi îmbunătăţirea mobilităţii urbane în Polul de Creştere Timişoara.

Managerul de proiect, Andreea Bălan enumeră realizările majore ale proiectului: 

O reţea formată din 25 staţii de închiriere de biciclete în regim self-service şi dezvoltarea unei reţele coerente de piste şi trasee destinate bicicliştilor, pe teritoriul Municipiului Timişoara.

Punerea la dispoziţia populaţiei a unui număr de 300 biciclete, amenajarea intersecţiilor şi repararea a 23 km de piste dedicate circulaţiei bicicliştilor. Realizarea acestor operaţiuni complementare au menirea de a introduce şi dezvolta caracterul intermodal în Polul de Creştere Timişoara.

Înlocuirea a 8 staţii transport în comun şi construcţia a 3 staţii noi în municipiul Timişoara, în scopul desfăşurării în condiţii optime a transportului public în comun şi pentru a mări gradul de siguranţă şi confort a pasagerilor care se află în aşteptarea mijloacelor de transport.

Implementarea în Polul de Creştere Timişoara a unei campanii de promovare a bicicletei ca mijloc de transport, prin rularea timp de 1 săptămână în puncte de interes public a 2 filmuleţe publicitare, de promovare a sistemului de transport intermodal realizat prin proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ