DISTRIBUIȚI

Peste 100 de elevi din Variaş au aflat cum pot preveni actele de violenţă  şi consumul de droguri în cadrul unei campanii de informare desfășurată de Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timişoara în parteneriat cu Centrul Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Timişoara.

Campania de informare  şi prevenire a faptelor antisociale ”Şcoli în siguranţă” are loc în instutuțile de învățământ din municipiul Timişoara şi judeţul Timiş. Grupul ţintă vizat sunt elevii care au între 10 și 19 ani. Împreună cu ofiţeri C.P.E.C.A. şi lucrătorii Postului de Poliţie, jandarmii au participat la o întâlnire cu peste 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din comuna Variaş, judeţul Timiş. Elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, aspecte privind prevenirea consumului de droguri, efectele acestuia din punct de vedere medical şi probleme care rezultă din cauza consumului de substanţe halucinogene.

Tinerii au descris diferitele forme ale violenţei, de la cea verbală şi până la cea fizică, percepută în ansamblu ca o manifestare la care recurg cei ce au astfel de exemple în familie, dar şi pe stradă, fie că sunt împinşi să acţioneze astfel de către persoane rău intenţionate. Una dintre problemele repetat puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur.

Reprezentanţii C.P.E.C.A. şi Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara au pus accentul în răspunsurile date pe rolul prevenirii unor astfel de manifestări și au oferit soluţii practice de răspuns în astfel de situaţii. Jandarmii au arătat că cea mai importantă armă de descurajare a unui astfel de comportament constă în alertarea în cel mai scurt timp posibil a forţelor de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112. Activitățile au ca scop creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ, prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul minorilor.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ