DISTRIBUIȚI

Magistrații Tribunalului Timiș (Completul în materie penală 1 – Drepturi și libertăți) au respins astăzi, 27 februarie, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș de arestare preventivă a lui Raul Abel Gruescu, ajutor șef de post la Mănăștiur. Prin încheierea nr. 43/2015 s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.02.2015 până la data de 28.03.2015.

Vă reamintim că, la data de 26.02.2015, în urma unor activităţi procedurale dispuse de procuror, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Timiş au procedat la punerea în executare a mandatului de aducere emis pe numele agentului principal de poliţie Raul Abel Gruescu, din cadrul Postului de Poliţie Mănăştiur, în vederea prezentării pentru audiere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.
Asta după ce, la data de 23.01.2015, un alt agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Mănăştiur a depus un denunţ la S.J.A. Timiş prin care sesiza faptul că, în data de 20.01.2015, în timp ce efectua serviciul de patrulare împreună cu agentul principal de poliţie Gruescu, l-au depistat pe raza localităţii Faget, judeţul Timiş, pe N.V.A. în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
În timp ce poliţistul denunţător întocmea documentele de constatarea a infracțiunii, agentul principal de poliţie Gruescu a ieşit din birou împreună cu M.G., cumnatul denunţătorului N.V.A., aflat împreună cu acesta în autoturism, de la care a solicitat şi primit suma de 500 lei pentru a nu înregistra dosarul penal.
Faţă de agentul de poliţie Gruescu a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 289 din Codul Penal, raportat la art. 6 din legea 78/2000, luându-se inițial măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Potrivit celei mai recente Declarații de avere, Raul Abel Gruescu deține doar un autoturism Honda (fabricat în 1991!) și a realizat un venit anual de 15.121 de lei, adică o medie de 1.260 de lei lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ