DISTRIBUIȚI

Centura Timișoarei este proiectul numărul unu pe lista dezideratelor primarului, care nu mai vrea explicații și scuze. Vrea bani pentru realizarea ei. Şi nu peste 5 ani, ci cât mai repede posibil. Pentru a îndupleca Ministerul Transporturilor, a făcut apel la susținerea populației prin strângerea de semnături, după ce oficialii de la centru au considerat centura Timișoarei ca nefiind o prioritate. Până la urmă, nu pe sub geamurile birourilor lor trec camioanele și umplu aerul de praf.

Pentru cei 20 de kilometri este nevoie de 124 de milioane de euro, bani care nu pot ieși din bugetul local din două motive. Primul ar fi că bugetul nu are atât de mulți bani de cheltuit, al doilea motiv este faptul că centura de sud este în jurisdicția CNADNR.

Dacă centura Timișoarei nu va fi realizată, primarul plănuiește să organizeze un miting cu susținerea a 15-20 de mii de localnici, care să-și strige oful până la București. Așadar, face apel la populație ca, în caz de forță majoră, să iasă în stradă. A subliniat acest lucru, recent, printr-un articol în Monitorul Timișoarei

Recent, Ministerul Transporturilor a promis încluderea acestui obiectiv pe Master Planul de investiții. Al treilea oraș ca densitate a  polulației din țară merită acest lucru. Dar să nu uităm că, din punct de vedere al dinamismului economic, Timișoara este pe primul loc în topul național, transportul fiind una din componentele cheie ale dezvoltării economice din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ