Un bărbat căutat în spaţiul Schengen pentru comiterea unei infracțiuni a fost prins de jandarmii Timișoareni în timp ce vindea țigări. Acesta a fost reținut și urmează a să fie prezentat autorităților străine.

Jandarmii au desfășurat ieri, în Timișoara, o acțiune care viza prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse de contrabandă. În piața Iosefin din oraș l-au depistat pe I.D, un bărbat de 31 de ani care avea asupra sa aproape 100 de pachete cu țigări de contrabandă fără timbru.

Bărbatul a fost condus la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara unde a fost reţinută întreaga cantitate de ţigări şi au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de produse de contrabandă, dosar care a fost transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru continuarea cercetărilor.

În cele din urmă, identitatea bărbatului a fost verificată în baza de date SINS (Sistemul Informatic Naţional de Semnalări) și a reieșit faptul că pe numele acestuia a fost emisă o semnalare de către un stat membru Schengen, fiind căutat în vederea participării la o procedură judiciară. Acesta a fost reținut și urmează să fie prezentat autorităţilor străine.

Nicoleta POPA 

LĂSAȚI UN MESAJ