DISTRIBUIȚI

Sala ”Constantin Jude” va trece prin mai multe cosmetizări, în vederea Campionatului European de Baschet feminin din vară. Fostă Sală Olimpia, ridicată la sfârșitul anilor 1960, trebuie să fie adaptată la standardele FIBA pentru competiția continentală.

Timișoara va găzdui meciurile grupei A ale EuroBasket Women 2015. În mod normal, meciurile ar trebui să se desfășoare în noua sală polivalentă, care se ridică la Baza Sportivă numărul 2 a Universității Politehnica din Timișoara. Practic însă, lucrările sunt în mare întârziere, iar acoperișul noii săli nu este gata nici acum, cu trei luni înainte de primul fluier al competiției. Chiar și așa, FIBA cere o sală de sport de back-up și de antrenamente la standarde similare celei în care se joacă meciurile oficiale. Inspecția oficială FIBA venită miercuri nu a lămurit prea mult problema. ”Timișoara va fi gazda Campionatului European. Până începe competiția, inspecția FIBA va mai veni de șase ori, din trei în trei săptămâni. Deocamdată, nimeni nu poate să spună dacă noua sala polivalentă va fi gata sau nu. Dar, oricum, cei de la FIBA preferă o sală de back-up la standarde similare”, a declarat Leo De Maio, responsabil cu organizarea competiției.

Sala ”Constantin Jude” intră cât de curând în procesul de ample renovări. În principal, trebuie făcute lucrări la vestiare. Standardele FIBA nu permit vestiare cu dușuri comune, iar acum, cele patru din sală au un duș comun la două vestiare. De asemenea, se va construi o sală de conferințe pentru toate activitățile media. ” Vom începe imediat lucrările la vestiare, în spatele sălii e o platformă de 400 de metri. Va exista și o sală de conferință după saună. Cerințele FIBA nu se referă la cât de veche e o sală de sport, ci la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească ”, a mai precizat De Maio.

EuroBasket Women va începe în data de 11 iunie. Competiția e organizată de România și Ungaria, iar Timișoara și Oradea găzduiesc două grupe, A și B. Grupa A, de la Timișoara, va cuprinde jocurile dintre România, Franța, Cehia, Muntenegru și Ucraina.

Anda DELIU
sursa foto: www.banaterra.eu

LĂSAȚI UN MESAJ