DISTRIBUIȚI

Președintele ACS Poli, Liviu Anton, a vorbit despre dorința ca echipa să ajungă într-un timp cât mai scurt în cupele europene. Chiar dacă formația antrenată de Dan Alexa se află momentan în Liga a II-a, cei din conducere își fac deja planuri să se califice în competițiile de nivel european deoarece se bazează pe stabilitatea financiară de la club.

România are în prezent patru locuri de cupe europene, o echipă ce merge în preliminariile Ligii Campionilor și alte trei locuri de Europa League. Recent au apărut discuții despre un al doilea loc în Liga Campionilor pentru echipele românești, iar acest lucru pare să fi crescut elanul conducerii ACS Poli. La oficializarea parteneriatului cu noul sponsor principal, președintele Liviu Anton a adus în discuție planul de a ieși cu echipa în Europa, chiar dacă recunoaște că echipa nu va oferi salarii foarte generoase. ”Nu știu dacă anul viitor ne vom bate la cupele europene, dar gândul nostru este să fim în prima jumătate a clasamentului. Vom aduce jucători fără mari pretenții salariale, nu vom mări salarile cu mult. Dar le vom explica că aici salariile sunt sigure, și cu cei care au plecat ne-am achitat la zi”, a declarat Liviu Anton.

De asemenea, președintele clubului a vorbit și despre politica de transferuri a echipei, pe termen scurt, după promovare, dar și pe termen mediu, despre problema jucătorilor extracomunitari. ”Ne mai trebuie un fundaș stânga, dar și un mijlocaș central. Va trebui în timp să renunțăm și la fotbaliștii extracomunitari, și datorită noilor acțiunii ale LPF și FRF, dar pentru că sunt mai greu de vândut, nu are rost să îi antrenăm la noi”, a punctat Anton. În viitor, e foarte posibil ca FRF să limiteze ca doar jucătorii extracomunitari care au selecții la naționalele țărilor lor de origine să poată fi legitimați în camapionatul românesc.

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ