DISTRIBUIȚI

Cumpărarea unui „număr considerabil” de tramvaie și autobuze noi, precum și continuarea procesului de reabilitare și extindere a liniilor de tramvai și de firobuz, între planurile primarului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu,  și-a făcut bilanțul cu privire la transportul public, pe o rețea de socializare. Tocmai din New York, SUA, deoarece participă la întrunirea primariilor. Două tramvaie la reabilitat și o parte plătită a troleibuzelor și autobuzelor de pe vremea fostului edil-șef, Gheorghe Ciuhandu.

Nicolae-Robu-primar-„În concepţia mea, transportul în comun reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri într-un oraş. În acord cu această concepţie, am crescut în aceşti primi trei ani de mandat zestrea de mijloace de transport în comun moderne ale Timişoarei, plătind integral: 20 din cele 50 de troleibuze noi care circulă actualmente prin oraş, adică 7,3 milioane euro (!) şi 14 din cele 30 de autobuze articulate noi care circulă actualmente prin oraş, adică 6,3 milioane euro (!) Menţionez că, dintre cele 50 de troleibuze noi şi 30 de autobuze articulate noi care circulă actualmente prin oraş, administraţia precedentă a plătit şi ea 16 troleibuze şi 2 autobuze articulate, cu 5,9 milioane euro, respectiv cu 1 milion euro”, a postat primarul Nicolae Robu pe o rețea de socializare.

Edilul-șef a transmis că cele două tramvaie duse la reabilitat vor fi date în folosință în această lună, având avantaje precum wi-fi gratuit și climatizare. Nicolae Robu dorește ca toate tramvaiele vechi să arate precum cele două, și vor fi realibitate. Veștile bune pentru comunitate nu se opresc aici. Primarul are ca obiectiv cumpărarea unui „număr considerabil” de tramvaie și autobuze noi, precum și continuarea procesului de reabilitare și extindere a liniilor de tramvai și de firobuz.

O parte a comunităţii orașului de pe Bega nu este mulțumită de condițiile pe care trebuie să le suporte dacă aleg tramvaiele, dar nici de faptul că, de cele mai multe ori, programul nu este respectat. Cele 30 de autobuze articulate tip Mercedes Conecto G au fost cumpărate în 2010, fiind achiziţionate în leasing, iar troleibuzele au fost achiziţionate de la Skoda Electric în 2007, printr-un credit – ajungând un an mai târziu în oraș.

„Am dat la reabilitat două tramvaie care vor fi făcute ca cele noi – şi în luna curentă trebuie să vedem asta! -: aspectuoase, cu climatizare, cu încălzire la scaun, cu supraveghere video, cu Wi-Fi Internet gratuit, cu sisteme noi şi performante de acţionare şi frânare. Alte tramvaie vechi vor fi reabilitate la fel, dar vor fi cumpărate şi un număr considerabil de tramvaie noi, ca, de altfel, şi de autobuze noi. În plus, va continua procesul de reabilitare şi extindere a liniilor de tramvai şi de firobuz”, a concluzionat edilul Robu.

A. STOICA
(sursa foto: clubmetropolitan.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ