DISTRIBUIȚI

 Iubitorii de artă sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei „Salvador Dali: Cucerirea iraţionalului”. Vineri, 14 iunie 2015, de la ora 18:00, directorul Muzeului de Artă Timişoara, Victor Neumann, criticul şi istoricul de artă Carol David, dar şi Gabriel Kelemen, artist şi lector la Facultatea de Arte a UVT, vor fi prezenţi în Sala Baroc.

Publicul va putea descoperi gravuri spectaculoase despre „Divina Comedie”, de Dante Aligheri, „Bătrânul şi marea”, de Ernest Hemingway şi alte lucrări spectaculoase reunite sub numele de „Tarot” şi „Tricornul”.

afis_dali-1Expoziţia, realizată în cooperare cu Asociaţia Europeană a Colecţionarilor de Artă, va fi deschisă de pe 14 iunie, iar timişorenii vor putea să se bucure de ea timp de o lună. La vernisajul expoziţiei vor fi prezenţi Victor Neumann, criticul şi istoricul de artă Carol David, dar şi Gabriel Kelemen, artist şi lector la Facultatea de Arte a UVT.

Piesele provin din colecţia Dr. Heinz Ess şi sunt expuse pentru prima dată în Muzeul de Artă din oraşul de pe Bega. Expoziţia este disponibilă până pe 14 iulie 2015.

Salvador Dali a făcut gravurile după „Divina Comedie” la cererea guvernului italian. Pentru realizarea celor 100 de lucrări s-au folosit 3.500 de plăci de lemn, iar artistul s-a ghidat după forma lucrării lui Dante. Pentru „Tarot” şi „Tricornul”, Dali a realizat lucrări în acuarele şi guaşe.

„Sunt convins că publicul va şti să aprecieze importanţa exponatelor, descoperind multiplele convergenţe dintre literatură, istorie, spiritualitate şi artă, identificând măreţia unei creaţii care a marcat şi va continua să marcheze din ce în ce mai mult cultura europeană, redând înţelesul ei autentic, acela intercultural şi transfrontalier”, a declarat Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timişoara.
A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ