DISTRIBUIȚI

ACS Poli a avut o primă etapă neașteptat de dificilă în 2015, după doar 1-1 pe terenul celor de la FC Bihor. Bihorenii au deschis scorul în minutul 24, prin Florin Lazăr, iar timișoreni au alergat tot meciul după egalare, adusă pe final de brazilianul Pedro Henrique. Totuși, etapa nu e așa rea, în contextul în care Metalul Reșița a pierdut cu Olimpia Satu Mare, astfel că avansul Timișoarei devine de 2 puncte, iar etapa viitoare se duce la 5 puncte, din cauza retragerii Câmpinei.

FC Bihor, deși măcinată de probleme financiare care au dus-o aproape de desființare în iarnă, a început foarte tare meciul cu liderul seriei. Încă din primul minut, Florin Pop a ratat o reluare cu capul la o centrare trimisă în careu de Mihuț. Timișorenii au replicat prin trei ocazii, finalizate la ultima atingere de balon de Cânu și Alex Popovici. Experimentatul fundaș a trimis un șut centrare la vinclu, dar Fildan și-a salvat echipa. În minutul 9, același Fildan a apărat mingea lui Popovici, iar patru minute mai târziu, când și Pedro Henrique a contribuit la fază, Popovici a trimis pe lângă poartă. Bănățenii cu ocaziile, dar Bihor cu golul, căci – în minutul 24 – Florin Lazăr a marcat din foarfecă pentru o deschidere de scor puțin surprinzătoare. În minutul 38, Pedro Henrique a scăpat singur spre poartă, dar portarul Fildan și-a îndeplinit din nou misiunea. Pentru gazde, lucrurile s-au complicat pe final de repriză, când Florin Pop a văzut al doilea cartonaș galben și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. Dan Alexa a făcut o primă schimbare pe finalul reprizei, cu Nanu în locul lui Poparadu, chiar înainte de pauză.

Alexa a mai făcut o schimbare imediat după debutul reprizei a doua. După ocaziile irosite, Alex Popovici a fost schimbat cu Robert Elek, pentru un atac cu doi fotbaliști masivi, de gura porții. Golul a întârziat să vină, iar ultima modificare la alb-negri a venit și ea destul de repede. În minutul 64, Bălace i-a luat locul lui Melinte pe postul de fundaș stânga, după ce fundașul de 26 de ani a primit un cartonaș galben. Imediat după schimbare, brazilianul Pedro Henrique a șutat în plasa laterală, din 5 metri, irosind o bună ocazie. Oaspeții au reclamat un penalti în minutul 72, după o ciocnire a lu Belu în careu, dar nu s-a acordat nimic, iar Trandu a terminat faza cu un șut peste poartă. Cinci minute mai târziu, Scutaru a trimis cu capul sub bară, dar Fildan s-a opus din nou. În cele din urmă, în minutul 86, Pedro Henrique a reușit să egaleze în minutul 86, pentru un punct la primul meci oficial din 2015.
Anda DELIU

(sursa foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)


FC Bihor: Fildan – Mihuţ (min 87 Ember), Fl. Lazăr (cpt.), Bactăr, Zanardini – Letan, I. Cuc ( min 46 Haș) – Cr. Andor, Sorian, Fl. Pop – Cr. Cigan

ACS Poli: Smaranda, Belu, Cânu, Scutaru, Melinte, Trandu, Popescu, Boldea, Poparadu (min 43 Nanu), Popovici ( min 46 Elek), Pedro Henrique

 

LĂSAȚI UN MESAJ