DISTRIBUIȚI

ACS Poli a mai parafat două transferuri chiar înainte de plecarea în cantonamentul din Slovenia, doi fotbaliști spanioli cu nume cu rezonanțe celebre. Fernando Llorente și Javierz Hernandez, tizii celebrilor ”El Rey Leon” și ”Chicharito”, au semnat ambii pe două sezoane la Timișoara.

Fernando Llorente Manas este un mijlocaș central și este născut în 18 septembrie 1990. Fotbalistul s-a format la academia celor de la Atletico Madrid, de unde a mers să joace la Villreal B și C, iar apoi a ajuns la Sadabell, în Catalonia. Ultima dată, a jucat la FC Burgos, locul 12 în Segunda B, liga a treia din Spania. Pentru el, este prima experiență în afara Spaniei și a avut recomandări despre România de la Pablo de Lucas de la Petrolul, Aritz Borda de la Rapid și Jorge Alvarez, preparatorul fizic de la Timișoara. ”Doream să plec să joc în străinătate și a venit oferta de la Poli Timișoara. Cunoașteam destul de bine campionatul românesc, aveam referințe bune de la colegii care au jucat aici. Mi s-au spus chestii interesante. Am vorbit cu prietenul meu Pablo de Lucas, de asenea, am vorbit cu preparatorul fizic Jorge Alvarez, care mi-a spus lucruri bune și despre orșa și viața de aici. Am mai vorbit și cu Aritz Borda, care a jucat la Rapid București”, a declarat Llorente.

Mijlocașul a recunoscut că este mereu tachinat pentru faptul că are același nume cu atacantul de la Juventus Torino. Llorente a aflat că în 2005, Poli Timișoara a ajucat un amical de gală cu italienii, terminat 2-2. Spaniolul a recunoscut că i-ar plăcea să joace în cupele europene cu Poli și să aibă ocazia să îi ceraă tricoului celebrului atacant poreclit ”El Rey Leon” (regele leu). ”Lumea mereu face glume cu mine pentru că mă cheama Fernando Llorente. Mi-ar făcea o deosebită plăcere să joc cu Poli în cupe europene contra celor de la Juventus, i-aș cere cu siguranță tricoul”, a punctat Llorente.

Javier Hernandez Gonzalez este un mijlocaș ofensiv și este născut în 6 iunie 1989. Fotbalistul a început să joace la Salamanca, ca junior, dar a trecut repede la academia celor de la Real Madrid, unde a stat șase sezoane și a jucat și pentru echipa a doua. Apoi, Hernandez a plecat în Suedia, la Halmstadt, pentru a reveni în Spania, la Ourense. Ultima dată, a jucat și el la FC Burgos.

Pe lângă faptul că este tizul atacantului mexican ”Chicharito” (bob de mazăre), mijlocașul ofensiv este și vărul celebrului Guti (Jose maria Gutierrez Hernandez), care i-a dat sfaturi legate de fotbal în copilărie. ”Când eram foarte mic și am plecat de la Salamanca, verișorul meu m-a ajutat să mă acomodez. Vorbim și acum foarte mult dar în principal probleme de familie, nu intrăm în teme de fotbal”, a declarat Hernandez despre vărul său, retras între timp din fotbal.

Ambii fotbaliști au plecat în cantonament la Radenci, în Slovenia. Alături de ei, ACS Poli i-a mai transferat pe fundașul stânga Dan Popescu și pe atacantul Ianis Zicu. În perioada următoare, clubul va legitima și un portar, deoarece s-a plecat doar cu Pap și Smaranda în pregătire.

Anda DELIU
(sursa foto: acspoli)

 

LĂSAȚI UN MESAJ