DISTRIBUIȚI

Jucătoarele de la ACS Dumbrăvița au câștigat cu 5-1 returul Superligii feminine de tenis de masă, contra celor de la Farul Constanța, într-o dispută ce a avut loc duminică în comuna timișeană. În tur, Farul s-a impus cu același scor acasă și departajarea s-a făcut la setaveraj, care era în favoarea dobrogencelor. Clubul bănățean speră să câștige însă turul cu 5-0, la ”masa verde”, deoarece reclamă că Elizabeta Samara nu avea drept de joc pentru Farul, deoarece nu a fost înscrisă la început de sezon, chiar dacă este legitimată la clubul de la malul mării.

Samara nu a mai venit și în retur, deoarece se afla între Jocurile Europene de la Baku și Open-ul Japoniei. În primul meci s-au întâlnit Mihaela Dospina și Alina Zaharia. După ce a fost condusă cu 2-0, Dospina a revenit la 3-2 pentru gazde. Sora sa, Andreea Zanfir, a câștigat cu 3-0 cu Bianca Crișan, pentru ca Adina Diaconu să se impună cu 3-2 cu Olga Blizneț, moldoveancă legitimată la Farul. Zanfir a câștigat tot cu 3-2 cu Alina Zaharia, iar ACS Dumbrăvița spera la 5-0, ceea ce ar fi făcut ca decizia la contestația pentru Samara să nici nu mai conteze. Dospina a pierdut însă cu 3-1 cu Blizneț, iar victoria cu 3 – 0 a lui Diaconu cu Crișan a făcut ca setaverajul să fie criteriul de departajare, cel puțin până la rezolvarea contestației.

Antrenoarea Nicoleta Husar spune că elevele sale au demonstrat că fără Samara sunt mai bune decât cele de la Farul, și speră că federația le va da dreptate. ”Vom vedea dacă ni se va da dreptate la contestația făcută. Samara Elizabeta a fost introdusă fără să fie înscrisă în ediția 2014-2015. Rămânem puțin și la mâna contestației. Am demonstrat că, în formația în care am jucat pe parcursul campionatului, Constanța nu a putut să facă față echipei noastre. Noi trebuie să felicităm în primul rând fetele, pentru că ele au căutat să se mobilizeze. Chiar dacă nu s-ar face o decizie favorabilă nouă, nu putem să condamnăm fetele că au luat locul doi. Din spusele colegilor mei din țară, cei din Comisia Tehnică au fost de acord cu mine, că nu s-a procedat corect și s-a încălcat regulamentul. Din moment ce tu nu înscrii jucătorul la începutul campionatului și nici în a doua perioadă de transferări, nu poți să faci o modificare de echipă în finală, cu o săptămână. E bine să jucăm la masă și în afara mesei în stilul fair-play”, a punctat Husar.

Adina Diaconu spune că, orice ar fi, ea și colegele sunt mândre de rezultat. ”A fost un meci foarte greu, dar ne-am demonstrat încă o dată că suntem o echipă unită. Am luptat pentru fiecare punct, numai așa am putut să câștigăm cu Farul Constanța cu 5-1. Nu este o problemă că am pierdut un meci, s-a pierdut cu joc, nu că nu a vrut să câștige. Toate am tras pentru fiecare punct, am avut speranța la 4-0 pentru noi că putem să câștigăm. Dar a fost un meci foarte dificil, cu o sportivă din Moldova, o apărătoare. Din păcate, Mihaela Dospina a cedat în fața ei. Este foarte dificil să joci împotriva ei, pentru că îți dă efecte diferite, toate mingile pe masă. Este foarte greu să joci cu un apărător, dar eu am reușit să trec peste momentele dificile, m-am concentrat și cel mai mult mi-am dorit să câștig. Bineînțeles că sperăm, din punctul nostru de vedere nu a fost corect ce s-a întâmplat la Constanța. Acum așteptăm verdictul să știm dacă suntem campioane sau vicecampioane. Dar noi suntem foarte mândre de noi acum pentru că am demonstrat că în această formulă am reușit să câștigăm”, a punctat Diaconu.

Viorel Filimon de la Farul spune că Samara este legitimată la ei de zece ani și are drept să joace, deoarece la Fenerbahce a terminat sezonul. Antrenorul a explicat că clubul său a folosit doar cinci sportive în Superligă și că Samara a jucat pentru turci doar în Liga Campionilor. ”Tenisul de masă se joacă cu aceeași minge, și într-o parte, și în cealaltă. Am avut două sau trei meciuri în care am condus cu 2-0. Deci putea foarte bine să fie 3-0 pentru noi, cum și dincolo, au câștigat fetele noastre cu 3-2. Tot timpul au fost partide disputate. Noi am reconstruit echipa după ce fetele noastre se antrenează la Constanța și joacă în alte campionate. Nu consider că a fost sub sau peste așteptări. A fost un meci de uzură, de responsabilitate. Punctul K 8.4 din regulamentul federației internaționale spune că un jucător care joacă în străinătate are restricție de a juca în alt campionat din prima zi până în ultima zi a campionatului. Noi am avut acordul federației turce că Samara poate să joace”, a declarat Filimon, care a spus că o va da pe Nicoleta Husar în judecată pentru șantaj, deoarece a sunat-o pe Samara.

Anda DELIU

ACS Dumbrăvița a pierdut la masa de tenis titlul național, dar așteaptă victoria la ”masa verde”

LĂSAȚI UN MESAJ