DISTRIBUIȚI

Luna iulie începe cu un eveniment caritabil inedit. Timișorenii sunt așteptați să participe la acțiunea “Alerg pentru spitalul copiilor”, organizată pentru prima oară la Timișoara, ce are sloganul “Aleargă, donează și ajută copiii bolnavi de cancer să devină oameni mari”.

Iubitorii de mișcare, și nu numai, pot să facă sport în schimbul unei sume mici de bani. Ei trebuie doar să doneze un leu, iar banii strânși vor fi utilizați pentru sprijinirea construcției cât mai rapidă a primului spital de oncologie pediatrică din România.

Cel care a venit cu ideea este un tată din București care, împreună cu alți 10 români, și-a propus să ridice de la zero un spital al copiilor bolnavi de cancer. Inițiatorii vor să facă lucrul acesta  doar din fonduri private.

“Dorim să strângem aceşti bani în trei ani, iar asta ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze 1 leu o dată la nouă luni. Sau patru lei în total. Spitalul va fi deținut şi operat de o fundație, în București. El va avea 50 de paturi, două săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie și secţie de transplant medular”, transmit organizatorii acțiunii “Alerg pentru spitalul copiilor”.

Pentru realizarea spitalului este nevoie de 80 de milioane de lei. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 4 iulie, începând cu ora 09.00, în Parcul Rozelor din Timișoara. Participanții vor alerga simultan în 12 orașe din  țară. Românii vor alerga simultan în 12 orașe din țară.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ