DISTRIBUIȚI

ACS Poli a bifat și capitolul portari la transferurile pentru Liga I. Clubul timișorean s-a înțeles cu germanul Sascha Kirschstein, goalkeeper de 35 de ani care a prins și trei meciuri de Liga Campionilor de-a lungul carierei. Neamțul soseșete joi seara la Timișoara, iar Alexa mai caută un fundaș și un atacant până la meciul cu Pandurii Târgu-jiu.
Kirschstein și-a început cariera la Braunschweig, pentru ca apoi să treacă pe la RW Essen, Hamburger SV, Greuther Furth, Rot Weiss Ahlen și FC Ingolstadt. În perioada petrecută la Hamburg, actualul portar al lui ACS Poli a prins și trei meciuri în Liga Campionilor, cu debutul celor de la Arsenal, în septembrie 2016. Transferul lui Frank Rost la grupare germană l-a scos însă pe Kischstein din cărți. În ultima jumătate de an, portarul de 35 de ani a apărat la Erzebirge Aue, în Bundesliga B. ”Sascha este un portar care pe toți ne-a surprins plăcut. Deși are 35 de ani, cred că avem nevoie de experiența lui. Va fi concurență între Pap, Smaranda și el. Dar este un portar care se vede că a apărat la un nivel înalt, care dă foarte multă liniște echipei. Sperăm să ne ajute”, a declarat Dan Alexa despre ultima achiziție.
Tehnicianul vrea să îl readucă pe Srgjan Luchin acasă, după ce i-a readus la Timișoara pe Alex Curtean și pe Ianis Zicu. Fundașul nu mai are contract cu Steaua și rămâne de văzut dacă își va prelungi înțelegerea cu bucureștenii, va merge în străinătate sau va reveni acasă, în Banat. ”Pe Srgjan încă îl aștept. Prima lui opțiune este Steaua. Vom vedea ce va fi. Este un jucător care, dacă ar veni, ne-ar ajuta foarte mult”, a spus Alexa despre Luchin. De asemenea, mai ales după ce Pedro Henrique s-a accidentat, ”Chirurgul” caută și un atacant. ”Prin accidentarea lui Pedro, clar trebuie să aducem încă un ataccant, și încă un post. Și încă un atacant. Și dacă se accidenta Pedro, tot mai trebuia să luăm un atacant”, a explicat tehnicianul.
În sezoanele precedente, era un fapt frecvent ca la echipele de primă ligă să vină jucători până prin septembrie. Limitarea din acest an, la 25 de jucători plus juniorii, face ca acest lucru să rămână mai degrabă o amintire. Dintre jucătorii care au făcut cantonamentul, nu este cert dacă Ovidiu Petre își va prelungi înțelegerea, iar toți cei care vor fi peste numărul de 25, vor pleca împrumut. Alexa e convins că va face o echipă care să nu se facă de râs în Liga I. ”Dacă transferăm ceea ce ne propunem, eu cred că este un lot care poate să producă un fotbal bun. Poate să pună probleme oricărei echipe. Mi-aș dori și sper să producem o surpriză”, a completat ”Chirurgul”.
Anda DELIU
(foto: donaukurier.de)

LĂSAȚI UN MESAJ