DISTRIBUIȚI

ACS Poli a intrat pe ultima sută de metri în pregătirile pentru Liga I, iar Dan Alexa mai are puțin timp să cristalizez un prim ”11” pentru jocul cu Pandurii. Accidentarea lui Pedro Henrique și problemele lui Popovici, care resimte dureri, l-au pus în încurcătură pe tehnician, care nu are două vârfuri de careu de meserie valide. Totuși, ”Chirurgul” e conștient că în prima etapă echipa trebuie să puncteze la impresie artistică, pentru readucerea publicului la stadion.

Echipa s-a prezentat mulțumitor pentru antrenor în cele patru amicale cu Koper, Zavrc, Istra Pula și Rad Belgrad. ”A fost un cantonament bun. Din punctul meu de vederem am avut parte de condiții bune. Am avut adversari puternici. Toate cele patru echipe au fost de prima ligă. Eu cred că am arătat bine în aceste meciuri amicale, cu toate că a fost o perioadă de încărcătură. Echipa a răspuns bine neaveând prospețime, și asta îmi dă încredere pentru viitor”, a declarat Dan Alexa despre cantonament.

”Chirurgul” vrea să joace cu doi atacanți, dar singurul vârf de careu autentic din lot  care să nu aibă probleme medicale este Robert Elek. Accidentarea lui Pedro Henrique a încurcat socotelile staff-ului. ” Sunt supărat pentru accidentarea lui Pedro Henrique la o fază banală din antrenament. Oricum, el a pierdut foarte mult din perioada aceasta de pregătire. Practic, s-a antrenat doar o zi. Nu pot să supn decât că sper să nu fie ceva grav. Pedro este un jucător important, dar m-am fixat asupra unui anumit sistem de joc și cred că la ce avem noi acuma, este cel mai nimerit. Momentan, am un singur vârf împins, și să vreau, nu pot să bag altul”, a explicat Alexa.

Deocamdată, antrenorul a recunoscut că nu are un prim ”11„ cristalizat. Zicu și Curtean sunt în urmă cu pregătirea fizică, iar Alexa vrea să vadă ce randament dau Fernando Llorente și Javier Hernandez în jocurile oficiale. ”Nu sunt hotărât încă. Am așa, un nucleu format în minte. E important ca și jucătorii noi, și aici vorbesc de cei doi spanioli, să îi văd cum răspuns la un meci oficial. Ei sunt jucători de calitare, care cred că au adus un plus echipei. Dar una este antrenamentul și un meci amical și alta este meciul oficial. Zicu este în urmă cu pregătira, la fel și Curtean, care are două zile în plus față de el. Sigur, sunt doi jucători pe care ne vom baza, doi jucători importanți”, a punctat tehnicianul.

Antrenorul se așteaptă la o bătălie grea cu Pandurii, în 13

Programul turului aduce meciuri dificile pentru ACS Poli în prima parte. Alexa spune că și jocul cu Pandurii va fi extrem de dificil. ”E un meci foarte greu, Pandurii sunt o echipă cu jucători buni, care joacă spectaculos. O echipă bună, avem un început foarte greu: Pandurii acasă, CFR, Botoșaniul care joacă în Europa League. E bine că avem câteva zile în plus, dar, și dacă jucam vineri, multe nu se puteau schimba. Este un început, sper să duc echipa la un nivel bun, aproape de pontețialul maxim. Deși este foarte greu, părerea mea este că o echipă intră foarte greu în forma sportivă”, a spus antrenorul.

Alexa e perfect conștient că echipa trebuie să practice un fotbal plăcut ochiului pentru a readuce fanii la stadion. ”Este important să ne prezentăm bine, pentru că lumea are așteptări, chiar dacă nu am făcut transferuri senzaționale, lumea are așteptări și cu siguranță trebuie să fim la nivelul lor. Cred că va veni mult mai multă lume decât în Liga a II-a, ceea ce e normal, și cred că depinde foarte mult de ceea ce oferim noi, de nivelul pe care îl arătăm. Sigur, depindem foarte mult de rezultate”, consideră ”Chirurgul”.

Întrebat despre ce echipe i se pare că și-au făcut cel mai puternic lot, Alexa a vorbit de cei de la ASA Târgu-Mureș. ”Așa, la prima vedere, cred că Târgu-Mureșul s-a întărit cel mai mult, cu jucători cu experiență, jucători de valoare. Cred că Târgu-Mureșul va avea un cuvânt de spus în lupta pentru titlu”, a conchis Alexa.

Anda DELIU
(sursa foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ